Külföld

Panaszkodtak, hogy büdös van a temetkezési vállalkozó környékén: kiderült, hogy majdnem kétszáz hulla rohad bent

rtl.hurtl.hu

2023. október 19. 14:44

Nem bírta a munkatempót, ezért halmozódtak a holttestek?

Panaszkodtak a környékbéliek, ezért a rendőrség nyomozni kezdett Coloradóban egy temetkezési vállalkozás után, amelynek épületéből rothadó, penetráns bűz áradt, írja az Ars Technica. A helyszínelések során kiderült, hogy a „zöld” temetkezést kínáló vállalkozó 189 holttestet tárolt nem megfelelő körülmények között.

A vállalkozó, Jon Hallford elismerte, hogy vannak „problémák” a háza táján, és hozzátette azt is, hogy a kérdéses épületben holttestek kitömésével foglalkozik. Az is kiderült, hogy a vállalkozás november óta engedély nélkül működik, és hogy a férfi szándékosan rejtegette a rosszul tárolt holttesteket.

A hatóságok azonnal megtiltották a vállalkozásnak, hogy tovább űzze az ipart. A rendőrség sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy

az egyik helyszínelő halottkém annyira rosszul lett a bűztől, hogy orvosi ellátásra volt szüksége.

Az ügybe később az FBI is beszállt: jelenleg azon dolgoznak a hatóságok, hogy azonosítsák a rothadó holttesteket, és felvegyék a kapcsolatot élő családtagjaikkal.

Az esetről már korábban is beszámoltunk, amikor még csak 115 halottról lehetett tudni. Allen Cooper Fremont megyei seriff „borzalmasnak” nevezte a helyszínt. Bomló holttestek bűze áradt az épület hátsó részéből, ahol a rendőri akció során betörték az ablakokat. Randy Keller, Fremont megyei halottkém szerint a raktárban talált holttestek azonosításhoz ujjlenyomatvételre, orvosi vagy fogorvosi feljegyzések felkutatására, valamint DNS-tesztekre lesz szükség, amely több hónapig is eltarthat. A holttestek azonosítása után a lehető leghamarabb értesítik a családokat.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#temetkezés#vállalkozó#holttest#hulla#bűz#rohad

Címlapról ajánljuk