Külföld

Grizzly ölt meg egy párt és kutyájukat Kanadában

rtl.hurtl.hu

2023. október 2. 9:24

A pár tapasztalt túrázó volt, és tudták, hogy mit kell tenni, ha medvével találkoznak. 

Egy grizzlymedve ölt meg egy férfit és egy nőt, valamint a kutyájukat a Calgary közelében található Banff nemzeti parkban –  közölte a helyi sajtó. A grizzlyt nem sokkal a támadás után megtalálták, is az agresszívan viselkedő vadállatot a közbiztonság érdekében kilőtték.

A parkot felügyelő kanadai kormányszervhez pénteken, helyi idő szerint este nyolc órakor érkezett riasztás egy GPS-es medvetámadásjelző készülékről. A rossz időjárási körülmények miatt az ilyen esetekre felkészített parkőrök csak gyalog tudtak eljutni a helyszínre, ahol egy férfi és egy nő holttestét találták meg, valamint a pár kutyájának maradványait. A grizzlyt a közelben találták meg.

A pár rokonai és ismerősei a helyi sajtónak elmondták, hogy a két áldozat tapasztalt túrázó volt, és nagyon óvatosak, akik lelkiismeretesen betartották a medvetalálkozásra vonatkozó szabályokat. A CBC News információi szerint a pár élettársi kapcsolatban élt. 

A kanadai sajtónak nyilatkozó szakértők elmondása szerint az ilyen támadások ritkaságnak számítanak, és éretlenül álltak az eset előtt. Egyikük elmondta, hogy „nagyon szokatlan”, hogy a medve a támadás után nem hagyta el a területet, és még ott volt a közelben, amikor a parkőrök megérkeztek. Hozzátette, hogy a parkőrök akkor szoktak kilőni egy medvét, ha agresszíven viselkedik velük szemben.

Nyitókép: Education Images/Universal Images Group via Getty Images

#Külföld#grizzly#medve#medvetámadás#kanada

Címlapról ajánljuk