Baleset-bűnügy

Hetekkel azután, hogy egy grizzly leharapta az alsó állkapcsát, hazatért a kórházból egy montanai férfi

rtl.hurtl.hu

2023. október 15. 17:54

A férfi alig várja, hogy megigya az első gyömbérsörét.

Öt hét kórházi kezelés után hazatérhet az a montanai férfit, akit kis híján szétmarcangolt egy grizzly medve, és leharapta az alsó állkapcsának az elejét – közölte pénteken a férfi orvosa és családja, írja az AP. 

Rudy Noorlander, aki a Utah-i Egyetemi kórházban hetekig csak írásban tudott válaszolni a kérdésekre, már alig várja, hogy gyömbérsörözhessen, újra találkozhasson Yorkshire terrierjével, Sullyval, visszatérhessen a természetbe, és talán már a jövő hónapban részt vegyen kedvenc csapata futballmeccsén. 

Noorlander hellyel-közzel már képes a beszédre, de az fáj neki, és az orvosa szerint logopédusra lesz szüksége. 


Noorlandert szeptember 8-án támadta meg egy grizzly medve, miután csatlakozott két emberhez, akik egy általuk lelőtt és megsebesített szarvas után kutattak. A medvetámadás olyan gyors volt, hogy a férfinak nem volt ideje medvespray-t bevetni.

A támadás Big Skytől délre történt, amely egy népszerű üdülőövezet a Yellowstone Nemzeti Parktól mintegy 90 kilométerre északra, ahol Noorlandernek terepjárók és motoros szánok bérbeadásával foglalkozó vállalkozása van.

A férfin először légcsőmetszést hajtottak végre, majd hetekkel később, egy 10 órás műtét során helyreállították az állkapcsát és az alsó ajkát az alsó lábszárcsontjának egy részéből és átültetett bőrből. A műtét során fogászati implantátumokat is kapott.

Noorlander nem válaszolt részletesen a támadással kapcsolatos kérdésekre, mert könyvet akar írni, és abban elmesélni az esetet. Noorlander egyik fia a sajtótájékoztatón felolvasott egy levelet, amelyet édesapja írt, megköszönve az embereknek a támogatást, a szeretetet, az imákat és a kedvességet, amelyet barátaitól és kedvenc csapat drukkereitől kapott.

Nyitókép: KSL News

#Baleset-bűnügy#medve#grizzly medve#grizzly#támadás#állkapocs#harapás#yellowstone#utah#kórház#felépülés

Címlapról ajánljuk