Külföld

Nem indult el a Ryanair gépe Budapestre, százak ragadtak Treviso repülőterén

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 24. 17:30

Már 17 órája rostokolnak Trevisóban a budapesti Ryanair-járat utasai. A beszámoló szerint szállást nem kaptak, sokan a reptéren éjszakáztak, ahonnan kidobták őket a rendőrök.

Már több mint 17 órája Trevisóban rostokolnak a Ryanair Budapestre tartó járatának az utasai, mivel szombaton a gépük nem szállt fel – írja a Telex, akit az egyik olvasójuk tájékoztatott a fejleményekről.

A gépük eredetileg 21:30-kor indult volna, azonban a rossz időjárási körülmények miatt csak később, 22:30 körül tudták fel engedni az utasokat gépre. Ekkor már 22:50-es indulást prognosztizáltak, azonban mire a gép fel tudott volna szállni, a reptér bezárt, így le kellett szállniuk a repülőről.

A beszámoló szerint ekkor az utasokat visszaterelték a reptér épületébe, ekkor kaptak a Ryanairtől egy üzenetet, hogy mivel több járat is késik, nincs szabad szállás Treviso közelében, a légitársaság ezért nem tud erről gondoskodni, mindenki oldja meg magának. Persze, ha találnak szállást, akkor annak a költségét majd visszatérítik.

Az utasok egy része taxival elment hotelre vadászni, de sokan kénytelenek voltak a reptéren, a kapuknál éjszakázni, a földön és a székeken aludtak, majd hajnali négykor kizavarták őket a rendőrök. Éjjel kaptak egy újabb üzenetet, hogy 14 órakor száll fel a gépünk, amiből 16 óra lett, panaszolta a Telexnek az utas. 

Egy másik utas szerint 20 euró értékben kaptak étel és italt kuponokat, amiből egy reptéren maximum egy szendvicset és egy kólát tudtak venni.

A levelet író utas szerint 200-250-en próbálnak eljutni Budapestre van, aki kisbabával, de van egy Parkinson-kórban szenvedő idős úr is. 

A Telex kereste a Ryanairt a kérdéseivel, egyelőre nem kaptak választ.

Nyitókép: Will Oliver / EPA / MTI

#Külföld#ryanair#késés#treviso#budapest#repülőtér

Címlapról ajánljuk