Külföld

Meghalt a hős nagypapa, amikor mérgeskígyót szedett le barátja lábáról

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 11. 13:48

Lefejtette a barátja lábáról a rátekeredett kígyót, de az többször is megmarta. Életét már nem tudták megmenteni. 

Meghalt egy 69 éves nagypapa egy ausztrál iskola századik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen, amikor megszabadította egyik barátját a lábára tekeredett kígyótól, ami az önzetlen tett közben megmarta. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a mellkasán és a karján marta meg a kígyó, amiről az feltételezik, hogy egy különösen veszélyes textilmintás barna kígyó volt.

Donny Morrison a feleségével és a lányával vett részt a Koumala állami iskola századik születésnapját ünneplő rendezvényen. A férfit a résztvevők kezdték meg újraéleszteni, majd a kiérkező mentősök fél órán át küzdöttek az életéért, de végül szívrohamot kapott, és a helyszínen meghalt. Barátját, akinek lábáról leszedte a kígyót, kórházba szállították, de már másnap haza is engedték.

Az elhunyt férfi családja hétfőn megköszönte mindenkinek a segítséget, közölve, hogy a nagypapa nagyon jól érezte magát, és „igazán boldog volt, hogy régi barátokkal találkozhatott”. Egyben elnézést kértek az iskolától azért, hogy az eset miatt a tervezettnél hamarabb véget ért az ünnepség.

Nyitókép: Egy textilmintás barnakígyó. Fotó: Auscape/Universal Images Group via Getty Images

#Külföld#mérgeskígyó#kígyó#haláleset#iskola#ünnepség#ausztrália#kígyómarás

Címlapról ajánljuk