Külföld

Tisztázták az ártatlanul elítélt 72 éves férfit, akit 1976-ban börtönöztek be nemi erőszak vádjával

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 5. 19:37

Leonard Mack azért került gyanúba, mert a tetteshez hasonlóan egy fekete férfi volt fülbevalóval és kalappal. Ez lehet a valaha hozott leghosszabb ideig fennálló hibás ítélet az USA történetében.

Tisztázták a most 72 éves, Dél-Karolinában élő Leonard Macket, aki hosszú éveket ült börtönben azután, hogy 1975-ben letartóztatták New Yorkban nemi erőszak vádjával. Azért került gyanúba, mert a tetteshez hasonlóan egy fekete férfi volt fülbevalóval és kalappal.

Mack ártatlanságát most egy DNS-teszt mondta ki, amelyet az Innocence Project nevű, ártatlanul elítéltek nevének tisztára mosásával foglalkozó civil szervezet segítségével harcoltak ki. Mack, aki börtönbüntetése folyamán is fenntartotta az ártatlanságát, most azt mondta: „Sosem adtam fel a reményt, sosem dobtam be a törülközőt.

Tudom, hogy már itt van, de el sem tudom hinni, hogy végre megtörtént az, hogy végre megmutatták: nem én követtem el ezt a bűntényt 48 évvel ezelőtt.

A Miami Herald szerint 1975 májusában tartóztatták le a férfit, órákkal azután, hogy két gimnazista lányt elraboltak egy New Yorknál lévő fás területen, majd egyikőjüket megerőszakolták, másikukat pedig szexuálisan bántalmazták. A férfit a következő évben ítélték 15 év börtönre.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#börtön#ártatlan#nemi erőszak#new york#szabadulás

Címlapról ajánljuk