Külföld

Járdán szülte meg gyermekét egy román nő, mert nem volt szülészeti ügyelet

rtl.hurtl.hu

2023. július 31. 21:59

A terhes nő egy hozzátartozójával együtt érkezett a román kórházba, de nem engedték be arra hivatkozva, hogy náluk nincs szülészeti ügyelet. Így a nő végül a járdán szülte meg kislányát két mentős segítségével, a gyermek a beszámolók alapján jól van. 

A városi kórház előtti járdán szülte meg harmadik egy 24 éves nő Romániában, a Bukaresttől 60 kilométernyire lévő Urziceniben hétfő reggel. A román média beszámolói szerint a terhes nő egy hozzátartozójával együtt érkezett a kórházba, azonban 

nem engedték be arra hivatkozva, hogy náluk nincs szülészeti ügyelet.

Az MTI szerint Daniela Elena Ianus kórházigazgató a Libertatea című lapnak arról beszélt, hogy ügyeletes asszisztens felvette a nő adatait és mentőt hívott, hogy a megyei kórházba, Sloboziára szállítsák. Az igazgató azt állította, hogy az asszisztens „éppen értesíteni akarta” az ügyeletes orvost, amikor a nő saját lábán ment ki a kórház épületéből. 

Az egészségügyi hatóságok vizsgálata azonban megállapította, hogy

a nőt a kórházban nem vizsgálták meg, nem kapott segítséget, és nem kísérték ki a mentőhöz sem.

A közösségi médiában közzétett felvételek alapján nem a mentőautóban, hanem a járdán szülte meg gyermekét két mentős segítségével. Az anya és újszülött kislánya a jelek szerint egészséges, a megyei kórházba szállították őket. Az ügyben a rendőrség hivatali visszaélés gyanújával indított bűnvádi eljárást ismeretlen tettes ellen.

Nyitókép: Az urziceni kórház. Forrás: Google Maps

#Külföld#románia#kórház#szülés

Címlapról ajánljuk