Külföld

A felesége megnevezte a BBC sztárműsorvezetőjét, aki több tízezer fontot fizetett szexuális tartalmakért egy tininek

rtl.hurtl.hu

2023. július 13. 6:51

A BBC sztárja, Huw Edwards az.

Mint arról beszámoltunk, felfüggesztették a BBC műsorvezetőjét, aki több tízezer fontot fizethetett szexuális tartalmakért egy tinédzsernek.

Mostanáig nem hozták nyilvánosságra, kiről van szó, a csöndet Huw Edwards műsorvezető felesége, Vicky Flind törte meg, aki a nyilvánosság elé tárta, hogy a férje az érintett. Flind a férje nevében tett nyilatkozatot, többek között arról is, hogy Edwards „súlyos mentális problémákkal küzd” és kórházi ápolásra szorul, írja a BBC.

Korábban mi is írtunk arról, hogy úgy tudni, a férfi 2020 óta több mint 35 ezer fontot fizetett a fiatalnak. A most 20 éves fiatal édesanyja a Sunnak beszélt róla, hogy látta a bankszámlakivonatokat, amelyeken összesen több mint 35 000 font kifizetés szerepelt, köztük egy 5000 fontos átalányösszeg. A nő szerint a műsorvezető „előadásokat kért”, csakhogy a tinédzsert a készpénzt crackfüggőségének finanszírozására használta fel.

Tim Davie, a BBC főigazgatója azt írta, kapcsolatban állnak a tinédzser családjával és igyekeznek minél gyorsabban feltárni a tényeket. A panaszról a brit közmédia még májusban szerzett tudomást. 

Edwards felesége azután hozta nyilvánosságra, hogy a férjéről van szó, hogy a rendőrség közölte, nem rendelkeznek arra utaló információval, hogy bűntett elkövetése történt volna.

A 61 éves Edwards a BBC vezető hírolvasói közé tartozik, a jelenlegi fizetése valamivel több mint 430 ezer font (több mint 188 millió forint). 

Nyitókép: Joe Maher / Getty Images

#Külföld#bbc#szexuális tartalom#műsorvezető#huw edwards

Címlapról ajánljuk