Külföld

Megbánta a tettét a férfi, aki belevéste szerelme nevét a Colosseum falába

rtl.hurtl.hu

2023. július 1. 21:15

A Colosseum megrongálásáért a férfi akár öt év börtönt is kaphat.

Megbánást mutatott a 27 éves, bolgár származású brit állampolgár, Ivan Dimitrov, aki párjával együtt látogatta meg a Colosseumot Rómában, amelynek falába belevéste szerelme nevét, írja a Mirror című brit bulvárlap.

A párost végül Bulgáriában találták meg. Telefonszáma beazonosítása után Dimitrov maga vette fel a kapcsolatot az olasz hatóságokkal, mert tartott a jogi következményektől. Roberto Martina őrnagy, az olasz csendőrség szóvivője szerint kedveesét, Martinát nem kezelik gyanúsítottként.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a férfit pár nappal ezelőtt azonosították. A vandál tettről videó is készült, ami futótűzként terjedt a közösségi médiában. Az olasz kulturális miniszter Twitter-oldalán az elkövető példás megbüntetését követelte, megosztva az esetről készített videót.

Gennaro Sangiuliano „nagyon súlyos, hitvány” esetként jellemezte, hogy „egy turista megrongálja a világ egyik leghíresebb helyét”. A miniszter reményét fejezte ki azonosítani fogják az elkövetőt, és a „törvényeink alapján elítélik”. Hasonlóan nyilatkozott Daniela Santanchè olasz turisztikai miniszter is, aki szintén példás büntetés kiszabását kérte a turistára, hogy „teljesen megértse, hogy mit tett”.

Sangiuliano Twitteren megköszönte az olasz rendőrségnek a gyors és sikeres nyomozást. Az olasz kulturális miniszter a gyanúsított tettét civilizálatlannak és abszurdnak nevezte, ami világszerte felháborította a régészet, a műemlékek és a történelem tisztelőit. Sangiuliano azt is közölte, hogy amennyiben bíróság elé állítják, a minisztérium sértettként részt fog venni a tárgyaláson.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#colosseum#férfi#rongálás#pár#megbánás#börtön#róma

Címlapról ajánljuk