Külföld

Orbán Viktor és a nemrég kirúgott tévés, Tucker Carlson is előad a budapesti CPAC-konferencián

rtl.hurtl.hu

2023. május 3. 12:51

Az idei konferencián felszólal a magyar kormány több minisztere és számos külföldi politikus is. 

A csütörtökön kezdődő két napos CPAC Hungary konferencián online jelentkezik be Tucker Carlson – írta a 24.hu a szervezet honlapján közzétett beosztás alapján.

A CPAC (azaz a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát) Hungaryt az Alapjogokért Központ rendezi. A CPAC eredetileg az 1970-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot tavaly szervezték meg Budapesten. A szervezők szerint az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) által útjára indított CPAC „egyébként is zászlóshajója a jobboldali erők építkezésének”.

Az idei konferencián Orbán Viktor miniszterelnök mellett felszólal a magyar kormány több minisztere (Lázár János, Gulyás Gergely, Nagy István) és számos külföldi politikus is. 

Tucker Carlsont, a Fox News legnépszerűbb műsorvezetőjét múlt héten rúgták ki, ám a döntést a tévé vezetői nem indokolták. Ma a New York Times írt arról, hogy Tucker Carlson erőszakos gondolatairól szóló rasszista üzenetet küldött a Capitolium elleni 2021-es támadás másnapján a műsora egyik producerének, és feltehetően ez vezetett az eltávolításához. 

Az üzenetben az állt: „Néhány héttel ezelőtt megnéztem egy utcai verekedésről szóló videót, amelyet Washingtonban vettek fel. Trumpisták egy csoportja körülvett egy antifa-csávót, és elkezdték kiverni belőle még a szart is. Legalább hárman voltak egy ellen. Nyilvánvalóan becstelen dolog így megverni valakit. A fehér férfiak nem így harcolnak.

Hirtelen azonban azon kaptam magam, hogy a három csávónak szurkolok, remélve, hogy erősebben megütik a férfit és megölik.

Nagyon akartam, hogy bántsák a csávót. Éreztem az ízét. Aztán valahol az agyam mélyén megszólalt a vészcsengő: ez nem jó. Olyanná válok, amilyen nem akarok lenni. Az antifa is ember. Bármennyire is megvetem, amit mond és tesz, és biztos vagyok abban is, hogy személyesen utálnám őt, ha ismerném, de nem szabad örülnöm a szenvedésének. Zavarnia kellene. Emlékeznem kell arra, hogy valaki valószínűleg szereti ezt a férfit, és összetörne, ha megölnék. Ha nem érdekelnek ezek a dolgok, és ha az embereket a politikai nézeteikre redukálom, miben lennék jobb, mint ő?”

Nyitókép: Fox News

#Külföld#Tucker Carlson#orbán viktor#cpac

Címlapról ajánljuk