Külföld

Vádat emeltek a 16 éves fekete fiúra tüzet nyitó fehér férfi ellen

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 18. 8:04

„Megállapítható, hogy faji eleme is van az esetnek” – közölte a megyei ügyész.

Hétfőn vádat emeltek az ellen a 84 éves fehér amerikai férfi ellen, aki tüzet nyitott egy fekete fiúra, aki a testvéreit kereste, de eltévesztette a házszámot, írja az MTI.

Andrew Lester csütörtök este lőtte meg a 16 éves fiút Kansas Cityben lévő otthona ajtajában. Szándékos támadás és lőfegyverrel való visszaélés miatt emeltek vádat ellene. Előbbi a helyi törvények értelmében életfogytiglani börtönnel is sújtható.

„Megállapítható, hogy faji eleme is van az esetnek” – mondta el Zachary Thompson Clay megyei ügyész.

Lester két lövést adott le az üvegajtón keresztül, Ralph Yarlt a fején és a karján érte találat. A fiú nem lépte át a ház küszöbét, és az ügyészség szerint egyetlen szó sem hangzott el a lövések előtt. Yarl a kórházban úgy nyilatkozott, hogy támadója azt mondta neki, hogy „ne gyere ide!”. A megtámadott fiú már otthon van.

Ralph szólamvezető egy rezesbandában, nemrég elismerésben részesítették basszusklarinét-játékáért. A városi ifjúsági zenekarban is több hangszeren játszik, de vegyészmérnöknek tanulna tovább. A fiú nagynénje az orvosi költségekre gyűjtést indított az interneten, ahol azt írta, hogy a fiú arra készül, hogy elutazik Nyugat-Afrikába, mielőtt főiskolára megy. 

Nyitókép: GoFundMe

#Külföld#egyesült államok#Kansas City#lövöldözés#rasszizmus

Címlapról ajánljuk