Külföld

Fejbe lőttek egy 16 évest, mert véletlenül rossz házba csöngetett be

rtl.hurtl.hu

2023. április 17. 9:53

A kistestvéreit akarta hazavinni, de eltévesztette az utcákat. 

Egy háztulajdonos fejbe lőtt egy 16 éves fiút, aki tévedésből hozzá csöngetett be az amerikai Kansas Cityben lévő otthonában – jelentette a helyi sajtó. A kamaszfiút életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a csütörtöki eset után. A legfrissebb információk szerint stabil állapotban van a kórházban.

Ralph Yarl ikertestvéreiért ment a város északi részén található kertvárosi területre, de elnézte az utcaneveket. A „115. terasz” egyik házába kellett volna mennie, de véletlenül a közvetlen közelében található „115. utcába” ment.

Arról, hogy mi történt, amikor becsöngetett a házba, nem lehet tudni semmit azon kívül, hogy a háztulajdonos fejbe lőtte. A férfit őrizetbe vették, de 24 órával később szabadon engedték. Egyelőre nem emeltek ellene vádat az eset miatt. A hatóságok közlése szerint a vádemeléshez szükséges az áldozat kihallgatása is, és azt a fiú állapotba miatt egyelőre nem tudták megtenni.

Stacey Graves rendőrkapitány egy sajtótájékoztatón közölte azt is, hogy a rendőrök azt is vizsgálják, hogy a helyi önvédelmi törvények megvédik-e a vádemeléstől a gyanúsítottat. 

A család ügyvédje a helyi sajtónak azt mondta, a háztulajdonos a fejlövés után még egyszer belelőtt a földön fekvő fiúba. A hatóságok erről nem nyilatkoztak.

Az eset nagy felháborodást váltott ki, és több száz fős tüntetést is tartottak az eset helyszínénél. A fekete fiú lelövését sokan rasszista indíttatásúnak tartják. A város rendőrkapitánya erre reagálva közölte, hogy egyelőre nincsen semmilyen bizonyíték a rasszista indítékra, de hozzátette, hogy „rendőrkapitányként elismerem, hogy az esetnek vannak rasszista felhangjai”.

Nyitókép: GoFundMe

#Külföld#egyesült államok#lövés#rasszizmus#fekete

Címlapról ajánljuk