Külföld

Eltűnt Győrffy Ákos az Alpokban – tegnap óta keresik a magyar hegymászót, akivel nemrég forgatott a Fókusz

rtl.hurtl.hu

2023. április 6. 13:11

Pénteken indult el, de nem ért vissza a megbeszélt időpontra.

„Múlt hét pénteken Ákos egy hétvégi mászásra indult az olaszországi Monte Rosa hegyre. Mivel a megbeszélt időpontra nem ért vissza, tegnap teljes erővel elindult a keresés az olasz hatóságok és a magyar konzulátus közreműködésével” – jelent meg a közlemény a Kalifa Facebook-oldalán.

A Monte Rosa-masszívum a svájci-olasz határon húzódik, számos nevezetes csúcsa közül a Dufourspitze 4634 méteres magasságával az Alpok és Nyugat-Európa második legmagasabb pontja. 

.

Mint arról beszámoltunk, Győrffy Ákos 10 éve elhunyt barátja emlékére szeretné meghódítani a 8586 méteres Kancsendzöngát. 2013. május 20-án Kiss Péternek és Erőss Zsoltnak sikerült a bravúr, elérték a 8586 méteres hegycsúcsot, ám lefele jövet életüket vesztették. Erőss Zsolton és Kiss Péteren kívül még egy magyar sem érte el a csúcsot.

 A Kalifa Kancsendzönga Expedíció ezen a héten szombaton indult volna Nepálba. 

„Tiszteletben tartva a család kérését, több információt nem adhatunk. Kérjük a sajtó munkatársait, vegyék figyelembe a család kérését, és várják tőlünk türelemmel a fejleményekről szóló tájékoztatást” – írják a posztjukban.

Győrffy Ákosról március végén forgatott a Fókusz. A Kanczendzönga-expedicóról akkor úgy fogalmazott: 

Igyekszem nem a félelemre alapozni, mert az olyan irányba viszi a gondolkodást, hogy »úristen, mi történhet, ha, mi lenne, ha«.

 

Nyitókép: RTL / Fókusz

#Külföld#győrffy ákos#eltűnt#hegymászó#erőss zsolt

Címlapról ajánljuk