Külföld

Bécsben fegyveres járőröket küldtek az utcára, mert azt sejtik, hogy terrortámadás érheti a várost

Dévai LászlóDévai László

2023. március 15. 16:35

A magyar külügy is megszólalt az ügy kapcsán.

Bécsben felfegyverzett járőröket vezényeltek az utcákra, miután az osztrák hírszerzés figyelmeztetett: esély van rá, hogy terrortámadást szerveznek szélsőséges iszlamisták a városban, írja a Sky News. A hatóságok közölték: nem tudnak konkrétumokat, de úgy értesültek, hogy templomokat, imaházakat vehetnek célba.

A bécsi rendőrség a Twitteren közölte, hogy a fenyegetés miatt különlegesen felszerelt járőröket vezényeltek az utcára. 

A hatóságok arról tájékoztattak, hogy a templomok és imaházak egyelőre nyitva tartanak, mivel általános, nem konkrét fenyegetésről van szó.

A templomok elleni támadások veszélyének gyanúja miatt Magyarország külügyminisztériuma arra kéri a Bécsben tartózkodó magyarokat, hogy figyeljék a rendőrség tájékoztatását, és fokozott odafigyeléssel, óvatossággal járjanak el, közölte az MTI.

Menczer Tamás, a külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta: a megerősített rendőri jelenlét alapja a hírszerző szolgálat azon információja, miszerint egy szíriai iszlamista terrorista sejt támadást tervez. Az államtitkár kiemelte: templomok bezárásáról, valamint a turisták által kedvelt helyek kiürítéséről nincs szó, a lakosságnak sem tettek közzé figyelmeztetést.

Nyitókép: illusztráció / Pixabay

#Külföld#bécs#terrortámadás#fegyveres járőr#figyelmeztetés

Címlapról ajánljuk