Külföld

Olyan fotót posztolt egy brit miniszter, amiről simán leretusálták Boris Johnsont

rtl.hurtl.hu

2023. január 10. 15:07

Állítólag véletlen volt. 

Kínos politikai baki történt az Egyesült Királyságban, amikor Grant Shapps brit konzervatív politikus közzétett a Twitteren egy régi fotót, amelyen az látható, hogy magányosan élvezi a cornwalli űrrepülőtéren tett látogatását.

Ugyanis valójában arra az útra Boris Johnsont kísérte el, és az eredeti képen ő is látható, mégpedig középen.

A Shapps által közzétett poszt egyébként arról szólt, hogy a Virgin először próbált műholdakat föld körüli pályára állítani Nagy-Britannia területéről.

Shapps 2022 októbere óta a Sunak-kormány kereskedelemért, energiáért és iparért felelős minisztere. 2019 és 2022 között az első és második Johnson-kormány közlekedési minisztereként, valamint belügyminiszterként funkcionált a Truss-kormány utolsó hat napjában.

A tweetet ma reggel törölték Shapps profiljáról, ám a sasszemű olvasók addigra észrevették a digitális manipulációt – írja a Mirror

Grant Shapps szóvivője közölte: „Grant nem volt tisztában azzal, hogy korábban bárki megszerkesztette volna a képet. Amint ez kiderült, azonnal eltávolította. Nyilvánvalóan nem támogatná, hogy bárki is átírja a történelmet azáltal, hogy eltávolítja a volt miniszterelnököt egy fotóról. Büszke volt arra, hogy Boris kormányában dolgozhatott.” 

Nyitókép: Twitter

#Külföld#boris johnson#photoshop#grant shapps#egyesült királyság#Virgin#orbit

Címlapról ajánljuk