Külföld

19 év után új egyenruhát kapnak a British Airways munkatársai

rtl.hurtl.hu

2023. január 6. 15:02

A légitársaság végleg a 21. századba lépett, és mi sem bizonyítja ezt jobban, mint egy új megjelenés.

Közel 20 év telt el azóta, hogy utoljára újított a British Airways a dolgozói egyenruháin, azonban tavasztól 30 000 alkalmazott fogja viselni a modernebb darabokat – írja a Sun.

A kollekció különlegessége, hogy a blézerek, szoknyák és nadrágok mellett egy overall is található, ami az első a légitársaság történetében. Az új darabok tervezésében mintegy 1500 ember vett rész, és hónapok óta tesztelik őket mind a repülőkön, mind a földi kiszolgálóegységekben. 

Óriási megtiszteltetés és felelősség volt tesztelni az új egyenruhákat tízezer méter magasan, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy megfelel a célnak, miközben több ezer kollégám számított rám

– mondta Emma Carey, aki légiutaskísérőként a repülőgép fedélzetén tesztelte az újdonságokat. Elárulta azt is, hogy a tervezők figyelembe vették a visszajelzéseiket, így például a kötényen található zsebeket nagyobbra szabták a teszt után, hogy kényelmesebben elférjen benne minden, amit a légiutaskísérők használtak az ételek kiosztása során. A modernizáció során egy tunikát és egy hidzsábot is terveztek a dolgozóknak. Állandó elemként minden ruhadarabon helyet kapott a társaság logója, ami a levegőáramlást szimbolizálja.

A British Airways Instagram oldalán lengette be a hírt:


Az új egyenruhák ide kattintva a British Airways oldalán tekinthetők meg.

Nyitókép: Nicky J Sims / Getty Images for British Airways

#Külföld#british airways#egyenruha#modern#újítás

Címlapról ajánljuk