Külföld

A férfiak is viselhetnek sminket és retikült a British Airwaysnél

rtl.hurtl.hu

2022. november 11. 7:16

A légitársaság célja a gendersemlegesség.

A British Airways lazított korábbi szigorú megjelenési követelményeiből és nagy lépést tett a gendersemlegesség felé. Ezentúl a férfi alkalmazottak is használhatnak szempillaspirált, ajakfestéket és kifesthetik a körmüket – írta meg a Daily Mail.

Mostantól tehát a férfi pilóták és légiutaskísérők is sokkal többet mutathatnak meg saját identitásukból. A hajviseletre vonatkozó szabályokon is lazítottak, így akár copfos férfi pilótával is találkozhatnak a jövőben a British Airways járatain utazók. A személyzet tagjai pedig nemtől függetlenül hordhatnak kézitáskát.

A légitársaság szóvivője a Daily Mailnek elmondta, hogy a dolgozókkal közösen határozták meg az új szabályokat annak érdekében, hogy lehetővé tegyék a kollégáknak, hogy „mindennap önmaguk legjobb és leghitelesebb énjüket hozzák be a munkahelyükre”. 

A lépés nem sokkal azután történt, hogy a cég járatain elhagyták a hölgyek és az urak megszólítást az utasok esetében. Ugyanakkor a nemek szerint megkülönböztetett egyenruha egyelőre marad.

A Virgin Atlantic-nál azonban a férfi légiutaskísérők már választhatnak szoknyát, míg a nők felvehetnek nadrágot is. 

A cégnél a személyzet mindezek mellett mostantól névmásjeleket is kap, hogy közölhessék az utasokkal és a többi dolgozókkal az általuk preferált megszólítást.

Nyitókép: StocSnap / Pixabay

#Külföld#légiutaskísérő#british airways#pilóta#egyenruha

Címlapról ajánljuk