Külföld

Kirúgták az igazgatót, miután egy diák német katonának öltözött egy chicagói középiskola jelmezbálján

rtl.hurtl.hu

2022. november 7. 19:11

Az igazgató a hozzá forduló tanulóknak azt magyarázta, hogy a fiúnak nem náci, hanem keletnémet egyenruhája volt. Az iskola közössége viszont keményebb fellépést várt volna.

Kirúgták annak a chicagói középiskolának az igazgatóját, ahol a tanulók körében is megütközést keltett, hogy az egyik diák német katonai egyenruhában menetelt a színpadon az iskolai Halloween-ünnepségen – számolt be az NBC5. Az erről készült videó bejárta a közösségi médiát, a felvételen a közönség pfujolása is hallható.

A történtek miatt több diák is panaszkodott az igazgatónak, Joe Powersnek, aki azt válaszolta, hogy a fiú nem is náci katonának öltözött, hanem NDK-snak. Csakhogy a jelmezt viselő diák maga terjesztette azt, hogy a viselete az 1940-es évekből való. Az igazgató utólag bevallotta, hogy a helyzetet másként kellett volna kezelni.

Az iskolát fenntartó tankerület ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenkinek felelőssége van abban, hogy a gyűlölködést nevén nevezzék és fellépjenek ellene. A történteket kivizsgálják. A diákok hétfőre maguk is szerveztek tiltakozó megmozdulást amiatt, ahogy az intézmény a faji és etnikai megkülönböztetést kezeli.

 

#Külföld#antiszemitizmus#chicago#amerikai egyesült államok#egyenruha#náci

Címlapról ajánljuk