Külföld

Kokainnyomokat találtak a kastélyban Liz Truss bulija után

rtl.hurtl.hu

2022. december 16. 18:52

Kokainnyomokat és kokaingyanús fehér porokat találtak a brit külügyminiszter által használt vidéki kastélyban és a miniszterelnöki hivatalban az ott tartott bulik után. A brit kormányban egy bennfentes szerint „széles körben elterjedt” a kokain használata. 

Kokainnyomokat találtak a brit külügyminiszterek vidéki kastélyában egy buli után, amit Liz Truss akkori külügyminiszter tartott politikai szövetségeseinek – írta a Guardian. A lap információi szerint a kastély személyzete egy gyorsteszttel ellenőrizte az ott talált fehér port, és a por kokaint tartalmazott.

A személyzet tagjainak elmondása szerint két buli után is fehér por nyomait találták a snookerteremben. A bulikat abban az időben tartották, amikor Trussból kormányfő lett.

A Guardian forrása szerint fehér por nyomait találták a brit miniszterelnöki hivatal egyik irodájában, valamint a vécékben is, amikor ott Boris Johnson kormányfői ideje alatt bulikat tartottak. Emellett egy helyen kis műanyag tasakot is találtak egy asztal mellett, amin elkent fehér por nyomai voltak.

A lapnak egy bennfentes elmondta, hogy a brit kormányban és a parlamentben „széles körben elterjedt” a kokain használata, és Truss néhány politikai szövetségese is él a droggal.

Arra nincsen semmilyen bizonyíték, hogy Truss vagy Johnson kokainozott volna, vagy tudott volna mások kokainhasználatáról.

Az esettel kapcsolatban Truss és a brit külügyminisztérium sem válaszolt a Guardian kérdésére. Truss szóvivője egy mindössze egysoros választ adott, amiben közölte, hogy az „kategorikusan nem igaz”.

A brit képviselők vedeltek, bordélyba jártak

A kokainos bulikról azután jelent meg cikk, hogy a Politico arról írt, bordélyházakba jártak, és mértéktelenül piáltak külföldi útjaikon brit parlamenti képviselők. Több meg nem nevezett személyt is vádolnak ilyen magatartással parlamenti és diplomáciai forrásokra hivatkozva.

Nyitókép: A Chevening ház, a brit külügyminiszterek vidéki kastélya. Fotó: Thomas Imo/Photothek via Getty Images

#Külföld#kokain#brit kormány#brit külügyminisztérium#liz truss

Címlapról ajánljuk