Külföld

Újabb támadás ért LBMTQ+ embereket Szlovákiában: Nyitrán fejbe rúgtak egy fiatalt

rtl.hurtl.hu

2022. október 27. 16:49

Két 50 év körüli férfi támadt egy meleg párra, miután csókot váltottak egy padon.

A szlovákiai Nyitrán brutális támadás történt LMBTQ+ emberek ellen – alig több, mint egy héttel azután, hogy Pozsonyban egy melegbárban lőttek agyon két embert.

A Paraméter azt írja, hogy az eset még múlt pénteken történt, röviddel éjfél előtt azután, hogy egy fiatal meleg pár csókot váltott egy padon. Két 50 év körüli férfi támadt rájuk, akik először homofób megjegyzéseket tettek, majd egyikük arcon rúgta az egyik fiatalt. Úgy tudni, hogy egyikük olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően meg kellett műteni. Állapota stabil, hamarosan elhagyhatja a kórházat.

Az áldozat elmondta, hogy szülei a támadás kapcsán tudták meg szexuális orientációját, és csak azt rótták fel neki, hogy miért nem beszélt erről hamarabb – írta a Napunk. A szlovák rendőrség közölte, hogy zéró toleranciát tanúsítanak az erőszak, a zaklatás és a gyűlölet minden formájával szemben, intenzíven foglalkoznak az üggyel.

Korábban a pozsonyi homofób gyilkosságot határozatban ítélte el az Európai Parlament, de a Fidesz EP-képviselői nem szavazták meg, mondván, „baloldali ideológiai kinyilatkoztatásokat” nem támogatnak.

Nyitókép (illusztráció): Kurt Vinion/Getty Images

#Külföld#szlovákia#pozsony#gyűlöletbűncselekmény#lmbtq#nyitra

Címlapról ajánljuk