Külföld

Agyonverte cellatársát, és horogkeresztet festett a falra a vérével – nem szabadulhat a férfi

rtl.hurtl.hu

2022. október 12. 21:02

A pakisztáni származású fogvatartott aznap szabadult volna, amikor a rasszista rab rátámadt.

22 év után sem kapott kegyelmet az a brit férfi, aki egy asztallábbal agyonverte cellatársát, majd a vérével horogkeresztet festett a falra – írja a Daily Mail.

A most 42 éves Robert Stewartot életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a 19 éves Zahid Mubarek meggyilkolásáért, amit egy fiatal bűnelkövetőknek fenntartott londoni börtönben követett el 2000-ben. 

Zahidot hat font értékű áru ellopásáért ítélték háromhavi börtönre, Stewart épp a szabadulása előtt támadt rá.

Egy asztal letört lábával 11-szer sújtott le az alvó Zahidra, szörnyű fejsérüléseket okozva neki, amibe a fiú egy héttel később a kórházban belehalt.

Zahid pakisztáni származású családja szerint a börtönőröknek számtalan lehetőségük lett volna megelőzni a tragédiát. Az ügyben lefolytatott vizsgálatok azt tárták fel, hogy a börtönben a rasszista incidenseket gyakran szőnyeg alá söpörték, és az ott dolgozók maguk provokáltak ki verekedéseket azzal, hogy kiszolgáltatott fogvatartottakat rasszista rabokkal zártak össze.

A Stewart kegyelmi kérvényét elbíráló bizottság szerint a férfi még most is túl veszélyes ahhoz, hogy kiengedjék, vagy akár kevésbé szigorú börtönbe vigyék.

 

#Külföld#rasszizmus#egyesült királyság#gyilkosság#gyűlöletbűncselekmény#börtön#horogkereszt#szabadulás#pakisztáni#bevándorló#vér

Címlapról ajánljuk