Külföld

II. Erzsébet lelki üdvéért imádkozott a mekkai mecsetben, őrizetbe vették

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 13. 13:12

A jemeni férfi a királynő lelki üdvéért zarándokolt az iszlám szent városába.

Őrizetbe vettek kedden a szaúd-arábiai hatóságok egy iszlám vallású férfit Mekkában, aki a néhai brit uralkodó, II. Erzsébet királynő lelki üdvéért könyörgött, írja az MTI.

A jemeni állampolgárságú hívő azért érkezett Mekkába, hogy ott az elhunyt királynő lelki üdvéért végezze el a zarándoklatot, és imádkozzon, szándékát pedig a nagymecsetben egy táblára írt üzenetben is jelezte.

Az esetről videófelvételek is felkerültek a közösségi médiára, a képsorok tanúsága szerint a táblára a férfi azt írta, reméli, a királynő a mennybe, az igazak közé jut. A videót később a szaúdi televízió is levetítette, ám a táblán látható feliratot kikockázták.


Az iszlám vallás szerint muszlim csak másik muszlim nevében vagy az iszlám vallásban elhunyt emberért végezheti el a mekkai zarándoklatok valamelyikét. Emellett transzparenseket sem szabad Mekkába vinni.

Míg az iszlám által kötelező, évente több millió hívőt vonzó mekkai zarándoklatot (háddzs) csak az év egy bizonyos idejében lehet teljesíteni, az úgynevezett umrát, azaz kis zarándoklatot a muszlimok bármikor elvégezhetik.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#ii. erzsébet#királynő#mekka#mecset#ima#iszlám

Címlapról ajánljuk