Külföld

Holttesteket találtak a thaiföldi szektavezér házában

rtl.hurtl.hu

2022. május 9. 17:34

A szektatagok gyógyulást reméltek attól, hogy a vezetőjük vizeletét itták.

Holttesteket áldoztak és vezetőjük vizeletét itták annak a szektának a tagjai, amelyen rajtaütött a rendőrség Thaiföld északkeleti részén – számolt be az AP hírügynökség.

A 75 éves szektavezért először azzal vádolták meg, hogy illegálisan építkezett az erdőben és a járványügyi korlátozásokat figyelmen kívül hagyva tartott összejöveteleket. A hatóságok szerint legalább négy éve létezett a szekta, de nem tűnt fel senkinek a létezése, mert a vezetőjük a dzsungelben élt legalább egy tucatnyi követőjével, akik a rendőrökkel dulakodtak a razzia közben.


A házban a rendőrök koporsókat találtak, bennük holttestekkel. A szektatagok azt is elárulták a hatóságoknak, hogy úgy tartották: vezetőjük vizelete és nyála gyógyítja a betegségeiket. A holttestek feltehetően elhunyt szektatagokéi lehettek.

Csajjaphum tartomány kormányzója azt mondta: nyugtalanító látni, hogy vannak emberek, akik hisznek az ilyen babonákban, de ez már nem csak személyes hit kérdése, miután holttesteket találtak.

A szekta létezésére azután derült fény, hogy az egyik szektatag lánya megkeresett valakit, aki a közösségi médiában szektavezérek leleplezésével vált ismertté.

 

#Külföld#thaiföld#szekta#holttest

Címlapról ajánljuk