Külföld

Már kétszer befogták, de másodszor is visszatért kedvenc olasz falujába Juan Carrito, a barnamedve

rtl.hurtl.hu

2022. április 13. 19:14

Százötven kilométert cammogott „hazáig”.

Másodszor is visszatért kedvenc olasz falujába a Juan Carrito néven ismertté vált barnamedve.

Mint korábban írtuk, a veszélyeztetett alfajhoz tartozó állatot először azután fogták be, hogy decemberben betört az Abruzzo régióban lévő Roccaraso pékségébe, ahol befalta a süteményeket. Egy emberektől távol eső nemzeti parkba vitték, de egy héttel később visszatért a faluba, ahol rendszeresen látták. Bár több mint hatszázan írták alá a befogása ellen tiltakozó petíciót, a hatóságok úgy döntöttek, hogy saját érdekében rezervátumba viszik és segítik a vadonba való visszatérését.

A Guardian azt írja, hogy Juan Carrito kedden reggel újra felbukkant Roccarasóban, három héttel azután, hogy szabadon engedték a hegyekben. A medve 150 kilométert cammogott falujáig, a szakemberek jeladós nyakörvén keresztül követték a mozgását.

A nemzeti park vezetője, Lucio Zazzara azt mondta: bár a természet nézőpontjából nem könnyű ezt mondani, úgy tűnik, hogy Roccaraso vált az állat természetes közegévé. Ugyanakkor az állat három hétig medveként viselkedett, a vadonból szerzett ennivalót és nem ment közel más házakhoz, nem evett a kukákból sem.

Figyelemmel kísérik mozgását és viselkedését, ennek alapján fognak dönteni arról, hogy újra befogják-e.

#Külföld#medve#olaszország#vadállat

Címlapról ajánljuk