Külföld

Putyin a „hősiesen harcoló” különleges alakulatokat dicsérte

rtl.hurtl.hu

2022. február 27. 10:22

Az orosz elnök televíziós beszédben közölte, hogy „különleges hála” jár a „katonai kötelességeiket teljesítő” katonáknak. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap kijelentette, hogy „különleges hálával” tartoznak az orosz különleges erők azon alakulatainak, amelyek jelenleg Ukrajnában harcolnak - jelentette a nemzetközi sajtó. Az orosz államfő egy televíziós beszédben kijelentette:

Különleges hála jár azoknak, akik hősiesen teljesítik katonai kötelességeiket a napokban a donbaszi népköztársaságok megsegítésére indult különleges küldetésben.

Putyin ezzel arra a kettő, Ukrajna keleti részén található, csak Oroszország által elismert oroszbarát szakadár államra célzott, amelyek 2014-ben kiáltották ki függetlenségüket Ukrajnától. A beszédet az orosz különleges erők előtt tisztelgő orosz ünnepnap alkalmából tartotta, amit 2015 óta ünnepelnek Oroszországban.

Az orosz elnök a beszédét azzal zárta, hogy jószerencsét és sok sikert kívánt a katonáknak és szeretteiknek.

Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök egy 2022. Február 15-én tartott sajtótájékoztatón. Fotó: Kay Nietfeld/picture alliance via Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#vlagyimir putyin#orosz hadsereg#különleges erők

Címlapról ajánljuk