Külföld

Nem lehetett az oltásról kérdezni a világsztárt

rtl.hurtl.hu

2022. január 12. 16:05

A szerb világklasszis teniszezőnek pozitív lett a tesztje, de elvállalta az interjút, sőt, a maszkját is levette a fotózáshoz.

Franck Ramella, a L'Equipe sportnapilap újságírója december 18-án készített interjút Novak Djokovic szerb teniszezővel Belgrádban, két nappal azután, hogy a világranglista-vezető Covid-tesztje pozitív lett – írja a hvg.hu az RTL Today alapján. 

A francia újságíróval azonban nem közölték, hogy a sportoló covidos, sőt, azt is kikötötték, hogy kérdezheti meg Djokovictól, hogy beoltatta-e magát.

Az utasítások egyértelműek voltak – nincs kérdés az oltással kapcsolatban

– mondta Ramella. Az újságíró szerint a fotósuk megkérte a szerb klasszist, hogy az interjú közben öt percre vegye le a maszkját, de ő nem volt rá hajlandó, később azonban maszk nélkül mégis beállt egy fotóhoz.

Ramella csak hetekkel később tudta meg, hogy Djokovic tesztje pozitív volt, neki viszont volt egy negatív tesztje nem sokkal az interjú után.

Djokovic most elismerte, hogy rossz döntés volt vállalni az interjút. Mint mondta, nem akarta cserbenhagyni az újságírót, de figyelt rá, hogy tartsák a távolságot és maszk legyen rajta, kivéve a fotózásnál.

Hétfőn döntött úgy a Melbourne-i bíróság, hogy az ausztrál határőrök jogtalanul vonták vissza Djokovics vízumát a múlt héten. Az Ausztráliába utazóknak kötelező a covid-oltás, az oltatlan világelső viszont orvosi felmentésre hivatkozott, amit a reptéren nem fogadtak el. A bíró döntése ellenére sem biztos, hogy Djokovics versenyezhet. 

Nyitókép: Novak Djokovic edz a Melbourne Parkban, Melbourne-ben, Ausztráliában, 2022 január 12-én – Fotó: James Ross / EPA

#Külföld#novak djokovics#szerb#teniszező#covid#oltás#vakcina#ausztrália#tenisz

Címlapról ajánljuk