Külföld

Még mindig nem találták meg azt, aki bombát vitt a pártok főhadiszállásához a capitoliumi lázongás előtt

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 7. 14:18

A Capitolium ostroma miatt már 725 embert tartóztattak le – de a titokzatos csőbombás még nincs meg.

Több száz embert kérdeztek ki, több tízezer videofelvételt vizsgáltak meg a hatóságok, és több mint négyszáz szálon futott a nyomozás. Mégsincs meg az az ember, aki tavaly január 6-a előestéjén egy-egy csőbombát hagyott a demokrata és a republikánus pártok főhadiszállásai előtt Washington DC-ben, írja az AP hírügynökség.

A két bombát röviddel azelőtt találták meg, hogy a Donald Trump által feltüzelt tömeg elindult a törvényhozás épületének ostromára. A két pártközpontból számos bent tartózkodót evakuáltak – nemrég derült ki, hogy Kamala Harris megválasztott alelnök is köztük volt.

Pedig a hatóságok tényleg mindent megpróbáltak, hogy elkapják a maszkot viselő tettest, akit ráadásul biztonsági kamerák is felvettek. Részletesen analizálták a testtartását, és az általa viselt Nike sportcipő eladási adatain is keresztülmentek. A bombákat is szétszedték, és összetevőiket egyenként megvizsgálták.

A 2021 január 6-i washingtoni zavargásokról korábban itt írtunk hosszabban. A Fókusz összefoglalóját az aznapi események utóéletéről itt lehet megnézni.

#Külföld#capitolium#dnc#rnc#csőbomba#fbi#letartóztatás#nyomozás#kudarc

Címlapról ajánljuk