Külföld

Ferenc pápa karácsonyi üzenete: Isten feje tetejére állította az emberi logikát

rtl.hurtl.hu

2021. december 25. 9:31

A pápa az éjféli misén arra kérte a híveket, hogy ismerjék fel Jézust „a mai világ kicsinyeiben”, és mutassák ki szeretetüket a szegény és elfelejtett testvéreik felé.

„Isten nem emelkedik fel grandiózusan, hanem lekicsinyli magát” – mondta karácsonyi szentbeszédében Ferenc pápa. Az egyházfő szerint Jézus születésének tanulsága, hogy a kicsinység Isten módszere arra, hogy közel kerüljön hozzánk, és megmutassa, mi az igazán fontos.

A pápa szerint Isten feje tetejére állította az emberi logikát azzal, hogy a nagysága a kicsiségében mutatkozik meg. Isten megmutatta, hogy „szüksége van a másik ember ölelő karjára annak, aki át akarja az ölelni az univerzumot” – idézi a Vatican News. Ferenc pápa szerint

a karácsony kihívása, hogy el tudjuk-e fogadni azt, ahogy Isten rendezi a dolgokat 

– míg az emberek általában a nagyságra vágynak. „Isten nem hatalmat és erőt keres, ő gyengéd szeretetet és belső kicsinységet kér” – mondta.

Ennek szellemében kérte a híveket, hogy ismerjék fel Jézust „a mai világ kicsinyeiben”, és mutassák ki szeretetüket a szegény, elfelejtett és szűkölködő fivéreik és nővéreik felé.

Nyitókép: Alessandra Tarantino / AP / MTI

 

#Külföld#ferenc pápa#éjféli mise#szentbeszéd#szegények#jézus#kicsinyek

Címlapról ajánljuk