Híradó

Tótka Sándor olimpiai bajnok, Csipes Tamara és Rasovszky Kristóf ezüstérmes

rtl.hurtl.hu

2021. augusztus 5. 16:06

Aranyérmet és két ezüstérmet nyertek a magyar sportolók csütörtökön az olimpián. Tótka Sándor férfi kajak egyes 200 méteren aranyérmet nyert, Csipes Tamara ezüstérmes lett kajak egyes 500 méteren, és Rasovszky Kristóf is második helyet szerzett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyén. Magyarország ezzel a 13. helyre került az olimpiai éremtáblán.

Címlapkép: MTI Fotó/ Kovács Tamás

A nőknél kajak egyesben a címvédő Kozák Danuta negyedik helyen zárt 500 méteren, Csipes Tamara pedig ezüstérmes lett. Sírva nyilatkozott az állami médiának, azt mondta: hihetetlenül sokat dolgozott a helyezésért és nagyon boldog, hogy végre sikerült.

MTI Fotó/ Kovács Tamás

Tótka Sándor pedig aranyérmet nyert kajak egyes 200 méteren. Azt mondta stábunknak, olyan érzése van, mintha álmodta volna a győzelmet. Elmesélte, hogy nem volt zökkenőmentes a verseny.

 

Rasovszky Kristóf  ezüstérmet nyert a nyíltvízi úszás 10 kilométeres versenyszámában. Azt mondta, az elmúlt 20 év minden edzése, minden megtett métere benne van ebben az eredményben.

MTI Fotó/ Czeglédi Zsolt

 

Hajók kísérték az úszókat a 10 kilométeres nyíltvízi versenyen. Rasovszky Kristóf végig az élmezőnyben haladt, ezüstérmet szerzett. Azt mondta, rengeteg felkészülés van mögötte. A hazainduló járatát várta a repülőtéren, amikor nyilatkozott stábunknak.

 

 

#Híradó#olimpia#tokyo2020#csipes tamara#rasovszky kristóf#tótka sándor

Címlapról ajánljuk