Házon kívül

Hiába hajtottak, ugorhat a felvételi

rtl.hurtl.hu

2012. február 7. 21:10

Dani, Ádám, Luca és Dorina. A szentgotthárdi diákok nagy tervekkel vágtak neki az érettséginek. Sokat tanultak, hogy felvegyék őket oda, ahová vágytak. De pár héttel a felvételi jelentkezési határidő előtt hirtelen rá kellett jönniük, hogy talán hiába tanultak.

Megismerték a felvételi keretszámokat, és azt, hogy ha nem jutnak be az ingyenes képzésre, mennyit kell majd fizetniük. Pedig a szakértők szerint továbbra is erősen keresnek diplomásokat a versenyszférába. Tehát diplomával könnyebb, sokkal könnyebb elhelyezkedni. A kutatást végző MTA-s szerint ezért nem állítható, hogy diplomás túlképzés lenne Magyarországon, mert mind talál munkát. Ma már olyanok a felvételi feltételek, hogy egy titkárnőtől is elvárják a kreatív gondolkodást, tudást, tehát kell a diploma. Nyugaton még ennél is nagyobb az arányuk. Állandó képzés, növekvő tudás, rugalmasság. Szóval ez XXI. századi kívánalom, hiba tehát leépíteni.

Miután az ombudsman szerint sérültek a diákok jogai azzal, hogy a felvételi jelentkezés előtt csak röviddel derültek ki az új szabályok, az oktatási államtitkárság 9 nappal meghosszabbította a jelentkezési határidőt. 9 nappal.

Nézze meg a Házon kívül riportját!


Nézze meg a teljes adást az
#Házon kívül#egyetem#pénz#főiskola#felsőoktatás#fizetős

Címlapról ajánljuk