Gazdaság

Gulyás Gergely szerint addig nem lesz december 24. munkaszüneti nap, amíg nem erősödik eléggé az ország gazdasága

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. december 11. 20:39

„Amikor kellően erősnek érezzük magunkat hozzá, akkor lehet tovább bővíteni a munkaszüneti napok számát” – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn a parlamentben.

A parlament hétfői ülésnapján, az azonnali kérdések idején szóba került, hogy mikor tervezi a magyar kormány munkaszüneti nappá nyilvánítani december 24-ét, jelentette az MTI. Lukács László (Jobbik) azt a kérdést tette fel, hogy

támogatja-e a kormány, hogy december 24. legyen munkaszüneti nap?

A kérdésre Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszolt. Kifejezte reményét, hogy a kormány olyan hosszú ideig lesz még hivatalban, hogy december 24-ét is munkaszüneti nappá tudja tenni, ahogyan korábban nagypéntek esetében is így döntött.

Az ország jelenlegi helyzetében az a kérdés, hogy lehet-e több munkaszüneti nap. Kicsit erősödjünk meg gazdaságilag, és azt követően lehet bővíteni a munkaszüneti napok számát 

– tette hozzá.

Lukács László erre úgy reagált, hogy a kormány szokás szerint gazdasági érvekkel takarózik, holott ebben az ügyben a családok érdeke lenne fontos.    

Gulyás Gergely viszonválaszában arról beszélt, hogy december 24-e már most is nagyon sokak számára munkaszüneti nap, de kétségkívül vannak, akik ezt szabadságként veszik ki. Ezután kicsit átfogalmazva megismételte korábbi válaszát: 

Amikor kellően erősnek érezzük magunkat hozzá, akkor lehet tovább bővíteni a munkaszüneti napok számát, és akkor akár lehet ez december 24-e is.

Nyitókép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. december 11-én – Fotó: MTI/Bruzák Noémi

#Gazdaság#december 24.#karácsony#munkaszüneti nap#gulyás gergely

Címlapról ajánljuk