Gazdaság

Magyarországon is nyit egy éttermet az ismert amerikai gyorsétteremlánc

rtl.hurtl.hu

2023. november 24. 13:53

Közép- és Kelet-Európában terjeszkedik a Five Guys amerikai gyorsétteremlánc, hamarosan Magyarországon is megnyílik az első étterem.

A Monterock International engedélyt kapott a Five Guys étterem működtetésére Közép- és Kelet-Európában, írja a Paraméter. Ez azt jelenti, hogy hamarosan Magyarországra is megérkezik az ismert amerikai gyorsétteremlánc.

A közleményében az áll, hogy a Monterock először két, már működő bécsi éttermet vesz át, és 2028-ig még számos másik létrehozását tervezi Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Magyarországon is.

A szlovákiai magyar hírportál emlékeztet: az osztrák fővárosban jelenleg két Five Guys működik, egy a Stephansplatz tér közelében, egy pedig a Millennium City Mall bevásárlóközpontban, a legtöbb magyar innen ismerheti az éttermet. Bécsben egyébként a következőképpen alakulnak az árak:

  • • egy hamburger 12 euróba (kb. 4500 forint),
  • • egy sajtburger 13 euróba (kb. 4900 forint),
  • • a kis krumpli pedig 5,5 euróba kerül (kb. 2000 forint).

Monterock szerint a Five Guys az egyik leggyorsabban növekvő és világszerte elismert amerikai gyorsétteremlánc, összesen 1850 étteremmel rendelkezik világszerte – Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten.

Nyitókép: David Zorrakino / Europa Press via Getty Images

#Gazdaság#five guys#étterem#gyorsétterem#hamburger#bécs#ausztria#magyarország

Címlapról ajánljuk