Külföld

Tele vannak magyarokkal a szlovákiai boltok

rtl.hurtl.hu

2024. május 5. 12:06

Egy-egy akció könnyen kitermeli a benzinköltséget.

A szlovákiai révkomáromi élelmiszerboltok parkolói minden hétvégén zsúfoltak magyar rendszámú autókkal, és a pénzváltónál is sorban állnak a forintjukat euróra váltani készülő magyarok – írja a G7.hu. A bevásárlókocsik zsúfolásig megtelnek élelmiszerekkel, amiket magyar bevásárlóturisták vásárolnak meg. Egy Facebook-csoport is megalakult, melynek tagjainak száma az utóbbi időben hirtelen 60 ezerre nőtt, és az érdeklődés óriási. Több üzletben is jelentős magyar forgalmat tapasztalnak, különösen a Kaufland népszerű.

A közelmúltban még Tatabányáról is jártak ide, most pedig még távolabbról is érkeznek vásárolni, akár Székesfehérvárról vagy Dunaújvárosból is. A Dunántúl nyugati részéről a célállomás Nagymegyer, míg keletről Kassa vagy Rimaszombat.

A gazdasági lap szerint Szlovákiában az akciók miatt sok pénzt lehet megtakarítani, például egy doboz cigarettán akár 5-600 forintot is lehet spórolni, ami egy 200 kilométeres út teljes üzemanyagköltségét is fedezheti. A magyarok többsége szerint a szlovák boltokban kapható áruk minősége jobb, ezért még többet hajlandók fizetni értük. A fogyasztói árak 2024 márciusában átlagosan 3,6 százalékkal haladták meg az előző évi szintet, különösen a cukor és a csokoládé ára emelkedett jelentősen, míg a liszt, tojás, száraztészta, sajt, tej és kenyér ára csökkent.

Korábban az RTL Reggelijében is beszéltek arról, hogy mennyit lehet spórolni egy-egy szlovákiai bevásárlással:

Nyitókép: RTL

#Külföld#szlovákia#vásárlás#spórolás#magyarország

Címlapról ajánljuk