Gazdaság

Mészáros Lőrinchez került a közmédia összes hirdetése

rtl.hurtl.hu

2023. október 20. 14:40

Mészáros Lőrinc magántőkealapja kizárólagos irányítást szerez az Atmedia felett, amely cég egyebek mellett a közmédia reklámfelületeit értékesíti.

A Mészáros Csoporthoz tartozó Status MPE Magántőkealap egyedüli irányítást szerez az Atmedia és leányvállalatai felett, amely cég többek között a közmédia reklámfelületeiért felel – derül ki a Gazdasági Versenyhivatalhoz csütörtökön beérkezett bejelentésből, amit a G7.hu szúrt ki.

A gazdasági portál azt írja, az összefonódással immáron egyedüliként Mészáros Lőrinc rendelkezik a közmédia hirdetései felett. Az Atmedia és a hozzá hasonló cégek a médiában megjelenő hirdetéseket kezelik, miután a lapok, csatornák átadják nekik reklámfelületeiket, hogy azokat a hirdetőknek tovább értékesítsék. A lap emlékeztet: ez a cég kezeli a TV2-csoport csatornáinak reklámidejét is.

Mint írják, az Atmedia már korábban is részben Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozott, de más kormányközeli üzletemberek is jelen voltak a cégben. Tombor András 2016-ban vette meg a céget, ekkor került a kormány közelébe. Ezután egyrészt a felcsúti milliárdos magántőkealapja, másrészt a vele jó kapcsolatot ápoló Vida József és üzlettársai álltak a cég mögött.

A G7 szerint miután Vida József visszavonult a Takarékbank vezetésétől, egyfajta osztozkodás kezdődött az üzletember és Mészáros körei közt, bizonyára a folyamat következő állomása érkezett most el. Az Atmedia egyébként jóval sikeresebb lett, miután kormányközeli vállalkozók tűntek fel körülötte, az elmúlt két évben a cég bevételei jelentősen emelkedtek.

Nyitókép: Vasvári Tamás / MTI

 

#Gazdaság#mészáros lőrinc#Mészáros csoport#közmédia

Címlapról ajánljuk