Gazdaság

Akciókkal lehetne megmenteni a balatoni szezont

rtl.hurtl.hu

2023. július 12. 14:38

A három- és négycsillagos szállodákban 24 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma idén júniusban az előző év azonos időszakához képest.

A hazai szállásadóknak most az a feladatuk, hogy azokat a magyar vendégeket vonzzák be, akik szeretnének idén nyaralni, de nem foglalták még le szállásukat. Ehhez az kell, hogy ajánlataikat mielőbb versenyképessé tegyék belföldön és ezek vonzóbbak legyenek a magyarok számára, mint egy külföldi utazás – idézte Szabó Tamást, a Szallas.hu Magyarországért és Horvátországért felelős igazgatóját a Portfolio.

A hazai szálláshelyek ugyan még valamivel olcsóbbak, mint Horvátországban, de kezd teljesen eltűnni a különbség, így aki teheti, gyakran inkább külföldre megy nyaralni. 

A szakember szerint a versenyképességhez az kell, hogy 

idén egyértelműen alacsonyabbak legyenek az árak, azaz szezonközi akciós ajánlatokra van szükség.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint júniusban 30 százalékos visszaesés volt tapasztalható a balatoni forgalomban az előző évhez képest. A visszaesésről már korábban is beszélt, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint viszont ez nem igaz, a tárcavezető szerint csak bizonyos szállodákban volt csökkenés, összességében pedig minimális a mínusz.

Forsthoffer Ágnes, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének balatoni régióvezetője azt mondta: a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felhasználói felületén lekért vendégéjszaka adatok szerint a Balaton-régióban, csak a 3 és 4 csillagos szállodákban 24 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma idén júniusban az előző év azonos időszakához képest. 

A visszaeséshez hozzájárult az infláció is:


Nyitókép: Bodnár Boglárka/MTI

#Gazdaság#balaton#szezon#strand#nyár#turizmus

Címlapról ajánljuk