Reggeli

Ezért mennek jóval kevesebben a Balatonra – a szakember szerint az infláció is gond

rtl.hurtl.hu

2023. július 6. 9:01

A Reggeli vendége volt Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. A szakembert arról kérdeztük, hogy miért esett vissza idén a balatoni forgalom és mit szólnak a kormány döntéséhez, ami szerint augusztustól már hideg élelmiszerre is felhasználhatók lesznek a SZÉP-kártyák.

Flesch Tamás szerint az előző évekhez képest idén jelentősen visszaesett a Balaton forgalma, ami főleg annak köszönhető, hogy a covid után ez az első olyan év, amikor már tömegek mennek külföldre.

Jelenleg a Balaton egyik legnagyobb bevételét a vitorlás turizmusnak is köszönheti, hiszen már zajlik a Kék Szalag, Európa legnagyobb tókerülő versenye.

A Balaton hátránya, hogy nem garantált a jó idő, cserébe nem annyival olcsóbb, mint külföld. Ha pedig bejön a rossz idő, akkor elég drága ahhoz, hogy a szobában társasjátékozzunk a gyerekkel 

– mondta a szakember, aki szerint az infláció miatt is kevesebb pénz maradt a nyaralásra, ezért mindenki kétszer átgondolja, mire költ.

Az a baj, hogy sokan csak hosszú hétvégére mennek le a Balatonra

– állapította meg a magyar tenger másik fő problémáját Flesch Tamás, aki szerint idén is érdemes leutazni a Balatonra, hiszen az északi parton komoly minőségi változás történt, ami az éttermeket és a szállodákat illeti.

A szakember a SZÉP-kártya változtatásokkal nem ért egyet – érti, hogy az étel mindenki számára fontos, de lehetett volna augusztus elseje helyett szeptemberi határidő, ami nem olyan nagy különbség, viszont a szálloda iparnak, hatalmas segítség lett volna, mivel a vendégek negyede SZÉP-kártyával fizeti a szállását.

 

#Reggeli#Videó#balaton#turizmus#forgalom#Flesch Tamás

Címlapról ajánljuk