Fókusz

Helfy Alexa teljesen kiborult, interjút sem tudott adni – ilyen volt az X-Faktor elődöntője a kulisszák mögött

Hubai-Szegő ÉviHubai-Szegő Évi

2022. november 14. 20:04

Az X-Faktor 4. élő show-jában már a döntőbe jutás volt a tét. A versenyben lévő énekeseknek nem csak egyedül kellett bizonyítaniuk a színpadon, duettet is énekeltek. Helfy Alexa teljesen kiborult, amikor felállították a biztos továbbjutást jelentő székről. A lány az eredményhirdetés közben sem tudta visszatartani a könnyeit. 

15 mentor és 5 műsorvezető fordult már meg az X-Faktor színpadán, a versenyzőket pedig a válogatóra jelentkezőkkel együtt már rég nem lehet számon tartani. A 2022-es évad 12 legjobb versenyzője közül szombat este már csak négyen álltak színpadra, a Fókusz pedig most is ott volt a színfalak mögött. A 4. élő show-ban már a döntőbe jutás volt a tét, a versenyzőknek két dalt kellett énekelniük, egyet egyedül, egyet pedig duettpartnereikkel.

Kiss Kevin Szikora Robival, Helfy Alexa Paulinával, Mihályfi Luca Takács Nikolasszal, Solyom Berni a Bagossy Brothers Company-vel adott elő közös produkciót.

Kiss Kevin az adás előtt egy órával a mentorával és az énektanárával gyakorolta a duett produkcióját. Az adásra korábbi csapattársa, Boros Marci is eljött, ő az öltözőben köszönt be barátjának.

Mihályfi Luca még csak hétéves volt, amikor Nikolas 12 évvel ezelőtt szerepelt az X-Faktorban. A fiatal lány akkor minden élő adást a tévé előtt izgult végig. A két énekes hamar megtalálta a közös hangot.

Helfy Alexa teljesen kiborult, interjút sem tudott adni – ilyen volt az X-Faktor elődöntője a kulisszák mögött

„Minden egyes találkozás nagyon baráti vele, Luca nagyon közvetlen, nem kell viselkedni, nagyon laza, kedves és tisztelettudó, jól érzem magam mellette” – fejtette ki az énekes.

Nikolsa védjegye, a kalap ezúttal sem maradhatott otthon.

Ez egy olyan kellék, ami kell nekem, ami velem együtt lélegzik a színpadon, és ami által én az vagyok, ami

 – hangsúlyozta Nikolas.

Gáspár Laci is nagyon örült, hogy mentoráltja Nikolasszal énekel duettet, ő volt ugyanis a kedvence az X-Faktor énekesei közül.

Helfy Alexa és Kocsis Paulina fel-alá rohangáltak a kulisszák mögött. Panka nemcsak Alexa duettpartnere volt szombaton, hanem ő interjúzott a versenyzőkkel a műsor online felületein.

Bagossy Norbert Solyom Berni duettpartnereként, a zenekarával tért vissza a tehetségkutatóba. Norbi 2011-ben szerepelt először az X-Faktorban, akkor Baricz Gergővel stoppoltak Erdélyből Budapestig, és egymás után álltak színpadra a válogatón. 

Helfy Alexa teljesen kiborult, interjút sem tudott adni – ilyen volt az X-Faktor elődöntője a kulisszák mögött
Bagossy Norbi az X-Faktor válogatóján 2011-ben. Fotó: RTL Fókusz

 

Norbi így emlékezett vissza:

Izgalmas időszaka volt az életemnek. Vagány, stoppolós, kiállós a színpadra, hirtelen megismert a fél világ. Aztán más utat vett, és hosszan építkezős zenekaros történetbe torkollott az életem – hál' istennek.

 

Norbi produkciója akkor Geszti Pétert meggyőzte, de Keresztes Ildikó még nem tudta, milyen tehetséget utasít el. Norbi azt mondja, nem bánta meg, hogy akkor szerencsét próbált a műsorban.

Ildivel együtt zsűriztük az Erdély dalát pár héttel ezelőtt, vele néha összefutunk. Arra, amit az X-Faktor követelt volna tőlem akkor, nem biztos, hogy készen álltam. Mindenki a jó időben van jó helyen, és úgy gondolom, hogy jó döntés, hogy én most és így állok itt, ahogy.

A duett után Solyom Berni bekerült a top 3-ba, így Lucának kellett felállnia a székről.

Helfy Alexa teljesen kiborult, interjút sem tudott adni – ilyen volt az X-Faktor elődöntője a kulisszák mögött
Solyom Berni és a Bagossy Brothers Company duettje az X-Faktor elődöntőjében.Fotó: RTL Fókusz

 

 Kiborulásnak azonban nyoma sem volt, pedig másodjára fordult elő, hogy az utolsó pillanatban felállították a nézők a biztos továbbjutást jelentő székről. Luca így egy hajszállal csúszott le arról, hogy biztosan ott legyen a szombati fináléban.

Most volt a legjobb a produkcióm és a teljesítményem a színpadon. Nagyon jól éreztem magam, úgy, mint egy koncerten, mind a négy mentor állva tapsolt, úgyhogy nekem ez bőven elég

 – mondta vidáman a lány.

Lucával ellentétben Alexa teljesen összetört a színfalak mögött veszélyzónásként. Erika nem győzte nyugtatni, és onnantól, hogy felállították a székről, interjút sem tudott többet adni. Az eredményhirdetés előtt is feszült volt a hangulat, Alexa annyira izgult, hogy a sírást sem tudta abbahagyni. Végül számára ért véget az X-Faktor.

Herceg Erika azt mondta, Alexa nagyon a szívére vette a kiesést, izgul érte.

Remélem, hogy megnyugszik, és tovább fogja folytatni ezt az utat, amit elkezdett, mivel szerintem ő nagyon jó énekes, nagyon tehetséges ember.

 

Solyom Bernadett, Mihályfi Luca és Kiss Kevin pedig örülhettek, hiszen 2022-ben ők alkotják a finálé hármasát. Ráadásul Kevin úgy jutott be a döntőbe, hogy eddig még a veszélyzónát is elkerülte. 

Helfy Alexa teljesen kiborult, interjút sem tudott adni – ilyen volt az X-Faktor elődöntője a kulisszák mögött
Az X-Faktor fináléjába jutott énekesek. Fotó: RTL Fókusz

 

Bernit a mentorok most először kritizálták igazán, a szóló produkciója után. A lány értetlenül állt a helyzet előtt:

Mostanáig is mindig az az ember voltam, aki mind a két oldalát vagy minden oldalát megmutatta, és nem értettem, hogy miért most állnak belém ezzel kapcsolatban, de én úgy érzem, hogy jól teljesítettem. Jó, mindig lehetne jobb

– tette hozzá. Már csak ötöt kell aludni, és kiderül, hármuk közül ki lesz a 2022-es X-Faktor győztese. Az az érdekes helyzet állt elő ráadásul, hogy Erikán kívül mindhárom férfi mentornak van egy-egy versenyzője.

 

 

#Fókusz#puskás-dallos peti#Videó#X-Faktor#byealex#gáspár laci#helfy alexa#rtl#mihályfi luca#solyom bernadett#duett#kiss kevin#herceg erika#bagossy brothers company

Címlapról ajánljuk