Fókusz

219 milliárd dolláros vagyonával hivatalosan is Elon Musk a világ leggazdagabb embere

Hubai AntalHubai Antal

2022. április 6. 19:30

Elon Musk mostantól hivatalosan is a világ leggazdagabb embere. 219 milliárd dollár a vagyona, ami forintra átszámolva háromszor annyi, mint Magyarország teljes idei éves költségvetése. A Forbes listájára idén két hollywoodi sztár került fel: az énekesnő Rihanna és a filmrendező Peter Jackson.  

Beceneve az „Igazi vasember”, hét gyereke van, a legutóbbit „X AE A-12”-nek nevezte el. Dél-Afrikában született, és már 50 éves. Ő Elon Musk, aki mostantól hivatalosan is a világ leggazdagabb embere, miután kijött a Forbes-lista, amelyen letaszította a trónról Jeff Bezost, az Amazon alapítóját. 

A Tesla elektromos autók és a SpaceX űrkutatási vállalat tulajdonosának 219 milliárd dollár a vagyona, ami forintra átszámolva háromszor akkora, mint Magyarország teljes idei éves költségvetése. 

Elon Musk gyors emelkedése nem meglepő. Felforgatta az autóipart, amikor az első generációs elektromos autókat bevezette. Övé a legismertebb és legnagyobb űrkutatási magáncég. Visszatérő rakétáival már embert is szállított a Nemzetközi Űrállomásra, sőt kilőtte egyik sportkocsiját is a Mars felé. Alagutat épített Los Angeles alá, műholdjaival pedig azt célozta meg, hogy a Föld minden pontján legyen internetszolgáltatás.

A top 5-ben más változás nem történt. A leggazdagabbak dobogójára felfért még Bernard Arnault, a leggazdagabb európai, az LVMH cégcsoport vezetője, akinek 70 divat- és kozmetikai márka van a kezében. Bill Gates lett a negyedik, Warren Buffett pedig az ötödik. Bezoson kívül mindenkinek növekedett a vagyona. 

#Fókusz#forbes#milliárdosok#elon musk#leggazdagabb#lista

Címlapról ajánljuk