Fókusz

50 év felett is a kifutó sztárjai?

Fodor BiankaFodor Bianka

2016. április 27. 17:35

Korábban egy 40 év feletti manöken karrierje könnyen véget érhetett kora miatt. Úgy tűnik, ezek az idők már lejártak. A világ legkorosabb modellje a magyar származású Carmen Dell’Orefice, több évtizedes karriert tudhat a háta mögött, de csak  mostanában, 84 évesen kezd csak igazán befutni.

A hagyományos, csontsovány modellek kezdenek kimenni a divatból. Úgy néz ki, hogy ma már nemcsak a plusz kilók, hanem a plusz évek is hódítanak. Az új hullám 3 évvel ezelőtt indult, elsőként Marc Jacobs kampányában tűnt fel az akkor 69 éves Catherine Deneuve, majd Karen Walker is korosabb hölgyekkel reklámozta napszemüvegeit. Azóta pedig többen követték példájukat: az Olsen-ikrek, valamint Jean Paul Gautier is 60 év feletti nőkkel népszerűsítette kollekcióját. 

 

 

 

Magyarországra csak mostanában kezd igazán bejönni a trend, így fordulhat elő, hogy egyre többen vannak azok, akik már ősz hajjal kerülnek a divat világába.

 

 

 

A magyar idős modellek többsége csak nyugdíjas korában talált rá erre a szakmára. Talán ezért is töretlen a lelkesedésük, ha munkáról van szó. Számukra minden egyes felkérés olyan, mintha az első lenne.

 

 

 

Az új irányzatnak köszönhetően kezd átértékelődni a szépség fogalma. Az 50 év feletti idős modellek példája azt bizonyítja, hogy a szépség nem múlandó, hanem belülről fakad.

A teljes adást visszanézheti az RTL Moston!

#Fókusz#szépségideál#kifutó#manöken#reklámarc

Címlapról ajánljuk