Fókusz

A gombafejűek nyomában, avagy a hatvanas évek testközelből

Hubai AntalHubai AntalPolgár GézaPolgár Géza

2015. január 17. 18:20

Magyarok, akik ismerték a legnagyobb zenészgeneráció sztárjait. Emberek, akik együtt keltek és/vagy feküdtek le Mick Jaggerrel vagy Yoko Ono-val. Magyar és külföldi előadók legendás történetei a Beatles vagy a Rolling Stones tagjairól. A kérdés: kiderül-e, miért utánozzák azóta is a hatvanas éveket és a legendás nagy generációt.

KÓBOR JÁNOS: „A munkásságuk tényleg egyedülálló”

LIZ TAYLOR: 40. születésnapját Budapesten ünnepelte

A gombafejűek tagjai közül mindössze Ringo Starr járt egyszer Magyarországon, még a Beatles fénykorában. 1972-ben Elisabeth Taylor Budapesten az akkori Duna-Intercontinental Szállóban tartotta 40. születésnapját. Walkó Miklós volt a vezérigazgató-helyettes, és mivel a főnöke éppen beteg volt, ő képviselte a hotelt az eseményen.

Az osztrák síparadicsomban is jártunk, Obertauernben.  Ez az 1000 fős település, ahol 50 éve márciusban hirtelen felbolydult minden. Mutatjuk szállodát, amelyben a rockbanda tagjai megszálltak annak idején.

Riportunkban megszólal továbbá Marianne Faithfull, valamint Kóbor János is, az Omega együttes tagja, valamint több szem-; és fültanú is, így próbáljuk megfejteni a hatvanas évek legnagyobb titkát: a korszak halhatatlanságát!

Nézze meg itt a Fókusz Plusz riportjait:

Marianne Faithfull: a nő, aki Mick Jaggert is meghódította!


Lerántjuk a leplet a hatvanas évekről!

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!
 

#Fókusz#beatles#mick jagger#elizabeth taylor#omega#fókusz plusz

Címlapról ajánljuk