Fókusz

Exkluzív börtöninterjú az apagyilkossal

rtl.hurtl.hu

2012. július 18. 18:30

Nógrádi Ádám a tiszalöki BV intézet fogvatartottjainak egyike, bilincs nélkül nem mehet ki a zárkából. A XX. század egyik legnagyobb port kavart magyar bűnügye 11 éve a zárkában őrzi titkát.

A most 37 éves férfira rá sem lehet ismerni. Nem tudni, ennyi év után miért mondott hirtelen igent az interjúra.

Nógrádi József, soltvadkerti vállalkozó neve, akinek egyik fia, Nógrádi Zsolt az olajtanúként híresült el, szorosan összecsengett a 80 évre titkosított olajszőkítő ügyekkel. 1998 őszén a vállalkozó eltűnt, másik fia, Nógrádi Ádám jelentette be a kiskőrösi rendőrkapitányságon.

Egy ezredes tanúja volt, amikor a bűntényt végig tagadó férfi végül beismerő vallomást tett, és ezt videóra is rögzítették. Bár Ádám verziója szerint jogos önvédelem volt apja állandó megalázásaival és agressziójával szemben, és nem előre kitervelt gyilkosság, ahogyan az a bíróságon elhangzott.

A hátulról fejbelőtt, több éve aszalódó holttestet 2001-ben találták meg egy ismeretlen levél nyomán. A gyilkos nem várta ki az 5 évet, ami után holttá nyilvánították volna Józsefet, és egyenes lett volna az út az örökléshez. Ha azonban előbb találják meg a holttestet, már korábban örököl.

Ádámnak nem is kell elmondania a saját igazságát, hiszen a bizonyítékok megbuktatták.
A rendőrségi fogdán többször próbálkozott szökéssel, gyújtogatással, öngyilkossággal is. Később azonban óriási változáson ment keresztül. Biztonsági fokozata miatt csak a börtönmisszióban vehet részt, most szent könyvekkel foglakozik, és már csak Istennek él.

#Fókusz#börtön#rtl#apa#meghalt#holttest#megölte#gyilkos#zárka#f

Címlapról ajánljuk