Farm

Gasztroforradalom a tanyán: íme a különleges citromos puliszka receptje egyenesen a Farmról

rtl.hurtl.hu

2016. március 26. 16:40

A tanya lakói hamar feltalálták magukat a konyhában is, pedig a kamrájuk jóval kevesebb alapanyagot rejt, mint a Konyhafőnök raktára. Így készül az ínycsiklandó tejben főtt kukoricadara - azaz közönséges nevén puliszka egy kis citrommal megbolondítva. Pontos recept a klikk után!

Citromos puliszka tanyasi módra

Hozzávalók:
- egy nagy vájling háztáji őrlésű kukoricadara
- egy kancsó kézzel fejt, előzőleg kiforralt tehéntej
- egy kancsó előzőleg kiforralt kútvíz
- ízlés szerint cukor, só
- két citrom reszelt héja és kifacsart leve

Elkészítés:
Nézzük, hogyan csinálják a Farmerek!

Vivi egy óriásüstben kevergette a darát, közben pedig elbizonytalanodott, hogy vajon megfelelő-e a halmazállapota. Megkérdezte Henit, aki "fontos fésülködési projektjét" félbehagyva sietett a segítségére, és fél pillantásból megszületett az ítélet: a kása túl híg, önteni kell még hozzá darát. A kukoricadara azonban elfogyott, szerencsére a hiánygazdaságban már megedződött Heninek erre is van mentő ötlete, és liszt kerül az edénybe sűrítő gyanánt. Ennek eredményeként pár perccel később már a fakanál is derékszögben áll a masszában, Heni szerint semmi gond, akkor tej kell még bele. Csakhogy a tej is fogytán van, ezért vízzel lazítják fel a puliszkát. A főzés befejezése után végül Laura koronázta meg a gasztronómiai költeményt tisztességes mennyiségű citromhéj és citromlé hozzáadásával.

Az étel praktikus előnye, hogy a száraz és a nedves hozzávalók felváltva történő adagolásával akár végtelen mennyiség állítható elő belőle: ha túl híg, darát bele, ha túl sűrű, tejet öntünk hozzá.

A lányok végül a közös asztalon tálalták a fogást, Brigitta és Sanya pedig egyből meg is ízlelték rajta a kozmálás összetéveszthetetlenül különleges bukéját.
Legszívesebben így tömnénk magunkba:
 

A fogásra 9-et adunk a maximálisan adható 10 fakanálból!

Itt megtekinthető a főzés folyamatában is:
 
Klikk a képre a videóért!
#Farm#cintia#laura#gasztronómia

Címlapról ajánljuk