Életmód

Két éve nem borotválja a hónalját egy nő, és végre jól érzi magát a bőrében

rtl.hurtl.hu

2023. március 28. 20:36

Megkeserítette a tinédzserkorát a szőrnövekedés, így egy ideje már végleg abbahagyta a gyantáztatást és a borotválkozást. 

Egy nő megosztotta, mennyire szereti a láb- és hónaljszőrzetét, miután két évvel ezelőtt úgy döntött, hogy nem borotválkozik többé és elfogadja, amit a természettől kapott – írja a Mirror

Rosie Hewett számára a testszőrzetével kapcsolatos bizonytalanság már 10 éves korában elkezdődött, amikor elkezdett borotválni és gyantázni bizonyos területeket. Az általános iskolában Hewett gyakran legyőzte a fiúkat, ha a legszőrösebb alkart keresték az osztályban, és ahogy idősebb lett, a diákok folyton kritizálták a „bajsza” miatt. 

Hewett hamarosan eljutott arra a pontra, hogy nem hagyta el a házat, ha nem borotválta le a lábát.

Rosie most már 27 éves, és két éve hagyja nőni a szőrt a hónalján és a lábán. Ez a döntés felszabadította őt, és most már „szereti” a szőrös testét és jól érzi magát a saját bőrében. 

A kommunikációs iparban dolgozó nő azt mondja, már közel 208 órányi időt takarított meg, mióta lemondott a szőrtelenítésről, és azt állítja, hogy „semmi rossz nincs abban, ha valaki szőrös”.

A berkshire-i Readingből származó Rosie elmesélte, hogy kistinédzser korában nagyon bizonytalan volt a testszőrzete miatt, és nagyon csúnyának érezte magát a többi lányhoz képest. 

Olvastam ezeket a tinédzsereknek szóló magazincikkeket, amelyekben lézeres szőrtelenítő termékeket árultak – mintha a szőrzet a lehető legrosszabb és legborzasztóbb dolog lenne. Most jól érzem magam a bőrömben, hazatértem önmagamhoz.

– tette hozzá.

Rosie felidézte, hogy anyukája nem akarta, hogy gyerekkorában a viccek céltáblája legyen, ezért segített neki gyantázni a lábát és szőkíteni az arcszőrzetét – mivel tapasztalatból tudta, milyenek a kegyetlen megjegyzések.

Rosie a feminizmusnak és a közösségi médiának tulajdonítja, hogy segített neki hátrébb lépni és elemezni a társadalom kettős mércéjét.

Azt mondja, az Instagramon és a való életben más szőrös nőket látva segített neki, hogy belevágjon a testszőrzete növesztésébe. A másik utolsó csepp a pohárban az volt, amikor 2020-ban karácsonyra egy lézeres szőrtelenítőt kapott ajándékba. „Ez megerősítette azt az elképzelést, hogy a testszőrzet olyasmi, amitől félni kell” – vallotta be.

A lábamon használtam, és most úgy nézek ki, mint egy zebra, mivel foltok vannak ott, ahol hatott.

„Ha valaki szembesít a szőrzetemmel, legtöbbször azt mondom, hogy nem akarok beszélni róla, mert nem kell magyarázkodnom a testemről senkinek. Ez egy ellentmondás, amit szeretek, mert elég nőies vagyok” – mondta a fiatal nő, aki szerint az emberek megdöbbennek, amikor meglátják a szőrös lábait, de úgy véli, pont ez mutatja meg azt, hogy mindenki úgy lehet nőies, ahogy akar. 

A nőknek azt kell tenniük, amit akarnak, ha valaki le akarja borotválni, az is teljesen rendben van

– tette hozzá.

Nyitókép: Pixabay

#Életmód#szőr#borotválkozás#szőrnövekedés#borotva#gyanta#wax

Címlapról ajánljuk