Külföld

„Azért szültem farkasembert, mert terhesen vadmacskát ettem”

rtl.hurtl.hu

2024. április 10. 15:42

Egy nő szerint azért szült Ambras-szindrómás gyereket, mert vadmacskát evett és megátkozták. Az orvosok felvilágosították, hogy ez nem így megy.

Azért szültem farkasembert, mert a terhesség ideje alatt vadmacskát ettem és meg is átkoztak – állítja egy nő, akinek a gyereke egy rendkívül ritka genetikai rendellenességgel született, írja a Sun, ami képeket is közölt a gyerekről.

A Fülöp-szigeteki Apayaoban élő Jaren Gamongan hajjal, valamint az arcát, nyakát, hátát és karját borító szőrrel jött világra. Az anyja a lapnak elmondta, hogy amikor terhes volt, megkívánta a vadmacska húsát, ami arrafelé is egzotikus ételnek számít. Végül sikerült szerezni és el is készítette gyógynövényekkel egybefőzve.

Amikor Jaren megszületett, a szomszédai azt mondták neki, hogy a vadmacskaevés és egy átok áll a rengeteg szőr mögött, de végül elvitte orvoshoz a fiát, ahol kiderült az igazság: hypertrichosisban, vagy más néven az Ambras-szindrómában szenved a gyerek. Ez egy hihetetlenül ritka genetikai rendellenesség, kb. egymilliárd emberből egy születik így.

A nőnek három gyereke van, de csak Jaren lett farkasember-kóros. Nagyon fél attól, hogy mi lesz, amikor iskolába kell mennie, ahol majd csúfolni fogják.

Gyógymód nincs, lézeres szőrtelenítést ajánlottak nekik, de ez nagyon drága, 2500 Fülöp-szigeteki pesóba (kb. 16 ezer forintba kerül) kerül és 4-6 héten belül tíz kezelést kellene kapnia. A nő most pénzt gyűjt, hogy megszabaduljon a fia a szőrtől.

Nyitókép: Facebook / Gamongan Lammawen Alma

#Külföld#farkasember#betegség#szőr#fülöp-szigetek#kisfiú#genetikai rendellenesség#vadmacska

Címlapról ajánljuk