Belföld

Orbán „szőrét hullató rossz, vidéki rókának” nevezte és kinevette az őt kérdező Hadházyt

rtl.hurtl.hu

2023. július 6. 8:51

Hadházy Ákos független képviselő a parlamenti folyosón lépett oda a miniszterelnökhöz, hogy egy kérdést intézzen hozzá.

  • „Sompolygó sunyi róka, nem? Most mondjátok meg, nem?”
  • „Azt értse meg, hogy maga egy olyan sunyi alak, hogy magával senki sem áll szóba.”
  • „Mindig sompolyog, mint egy rossz róka.”
  • „Egy szőrét hullató rossz vidéki róka.”

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a fenti sorokkal hárította el Hadházy Ákos kérdését a parlament folyosóján.

 

Mint arról beszámoltunk, a miniszterelnök február 27-én Kairóba utazott a honvédség 604-es jelzésű Airbus repülőgépével, visszafelé azonban a gép nem egyenesen Budapestre tartott, hanem egyórás kitérőt tett az olaszországi Pisába. A miniszterelnök sajtófőnöke szerint az olaszországi kitérő magánprogram volt. Hadházy erről az útról érdeklődött Orbánnál, de érdemi válasz helyett csak „rókázásban” volt része, mint az a videóból is kiderül:

„Amúgy a videót a kamu Alkotmánybíróság új tagjairól döntő titkos szavazás alkalmával tudtam elkészíteni. Ilyenkor a parlament egy folyosójáról a képviselőkön kívül mindenkit kizárnak, így a miniszterelnök sleppjét is, akik távol szokták tartani az őt kérdező újságíróktól. És »építési« kordont sem lehetett köré felhúzni itt. Gondoltam, legalább kihasználom azt, hogy Kövér László annyira szeretne engem látni a szavazásokon (múltkor még orvosi igazolást is kért egy kihagyott szavazás miatt, legközelebb talán majd a leleteimet is kéri). Gondoltam, legalább legyen valami értelme, hogy ott voltam, azon kívül, hogy egyetlenként nemmel szavaztam Varga Judit Európai Ügyek Bizottsági elnöki tisztségére...” – ismertette a videó készítésének körülményeit Hadházy.

Hadházy Ákos korábban többször is kordont bontott Orbán Viktor munkahelye, a Karmelita kolostor előtt. Az egyik akció közben a független országgyűlési képviselő megsérült. Akkor azt mondta az RTL Híradónak: a hatalom megmutatta, mennyire gyenge.

 

Nyitókép: Hadházy Ákos / Facebook

#Belföld#orbán viktor#hadházy ákos#róka#parlament#szőr

Címlapról ajánljuk