Életmód

Receptre kaphatnak szörfözést, táncot és korcsolyaleckéket a mentális problémával küzdő brit tinédzserek

rtl.hurtl.hu

2022. október 25. 11:57

Egy program keretében a háziorvosok több száz mentális problémával küzdő gyereknek írhatnak fel különböző szociális programokat a jólétük javítása érdekében, melyet a brit egészségügyi szolgálat, az NHS finanszíroz.

Sportklubokat, zeneiskolákat és ifjúsági klubokat is magában foglal az a próbaüzemben működő rendszer, melynek részeként a brit egészségügyi szolgálat finanszírozza a depresszióval vagy bármely más mentális problémával küzdő tinédzserek kezelését. A teljes programot az NHS, a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat finanszírozza összesen hatszáz 11-18 éves fiatal számára – írja a DailyMail.

Ha a háziorvosok által felírt szociális foglalkozások sikeresen csökkenti a szorongást, a depressziót és a magányt, akkor a program akár országosan is bevezethető, hogy segítséget nyújtson a hátrányos helyzetben lévő fiataloknak.

Dr. Daisy Fancourt, a University College London pszichobiológusa elmondta, hogy négyből három fiatalon azt látja, hogy mentális egészségük romlik, mialatt az egyes kezelésekre várnak. Szerinte ez a rendszer képes lenne támogatni azokat a fiatalokat, akik mentálhigiénés kezelésre várnak azáltal, hogy hozzáférést biztosítanak egy sor kreatív és közösségi tevékenységhez, amelyek növelhetik önbizalmukat, önbecsülésüket és szociális támogatói hálójukat.

#Életmód#nagy-britannia#depresszió#fiatalok#jólét#egészség

Címlapról ajánljuk