CinemaKlub

10 romantikus film, ami a pasidnak is tetszeni fog!

rtl.hurtl.hu

2019. február 14. 13:14

Valentin-napon szinte megkerülhetetlen, hogy romantikus filmet nézzünk kedvesünkkel - íme néhány alkotás, amiket a pasik is kedvelni fognak!

10. ROSSZ VERSEK (kritika itt)

Reisz Gábor „szakítós” filmje egyedi módon mutatja be nemcsak a szerelmet, hanem magát az életet is, több generáció szemüvegén keresztül. Politikáról vitatkozó családtagok, gyerekkori álmok és tervek, az első szerelmek mind-mind helyet kapnak a Rossz versekben, amit jelenleg is vetítenek a mozikban - ha még nem láttátok, mindenképp nézzétek meg!

 

9. AZ IDŐUTAZÓ FELESÉGE

Henry (Eric Bana) olyan genetikai rendellenességben szenved, aminek „köszönhetően” tud utazni az időben - igen ám, de nem szándékosan, hanem teljesen véletlenszerűen. Ennek ellenére sikerül megismerkednie és összeházasodnia Clare-rel (Rachel McAdams), aki terhes lesz, és gyerekük születik. Aztán jön egy csavar, amitől csak lesünk...  Izgalmas, fordulatos és megható film, remek alakításokkal - mi kell még?

 

8. IDŐRŐL IDŐRE

Maradva az időutazás témakörnél: Timmel (Domhnall Gleeson) közli az édesapja, hogy a család férfitagjai képesek utazni az időben. Tim ezt a képességet arra használja fel, hogy... becsajozzon! Könnyed, ugyanakkor elgondolkodtató vígjáték, bónusz Margot Robbie-val!

 

7. BENJAMIN BUTTON KÜLÖNÖS ÉLETE

Brad Pitt 1918-ban öregemberként (!) születik, az idő múlásával pedig egyre fiatalabb lesz. Élete során megismerkedik Cate Blanchett-tel, akivel egymásba szeretnek, de a korkülönbség egyre csak nő... David Fincher minőségi drámát tett le az asztalra, Brad Pitt pedig a tőle megszokott profizmussal játszik. Kihagyhatatlan!

 

6. A VÍZ ÉRINTÉSE (kritika itt)

Egy furcsa kétéltű lény, és egy néma nő egymásra találása mind lelkileg, mind testileg - nem mindennapi sztori, igaz? Mindez Guillermo del Toro rendezésében, aki mindig is értett a hangulatteremtéshez, ezzel az alkotásával pedig 4 Oscar-díjat is bezsebelt!

 

5. LOVAGREGÉNY

Heath Ledger egyik legjobb romantikus vígjátéka (a másik a 10 dolog, amit utálok benned), nem akármilyen összecsapásokkal, imádnivaló humorral, és hangulattal. Na jó, hivatalosan talán nem is annyira romantikus, de ezt mindenki döntse el maga - miután megnézte!

 

4. EGYSZER

Ez a 2007-es romantikus film nem annyira ismert, pedig megérdemelné. Egy utcazenész srácot nemrég hagyott ott élete szerelme, egy lány pedig nemrég hagyta ott férjét. Kettejük húsba markolóan életszerű, valósághű egymásra találásának lehetünk szem- és fültanúi. Ez a dal például Oscar-díjat is kapott:

 

3. ŐRÜLT, DILIS, SZERELEM

Egyszerű, nem túl bonyolult, remek poénokkal operáló romantikus vígjáték Emma Stone, Julianne Moore, Steve Carell és Ryan Gosling szereplésével.

 

2. KALIFORNIAI ÁLOM (kritika itt)

Apropó Ryan Gosling: a Kaliforniai álom sokak számára ijesztő lehet a „musical” megnevezés miatt, de aggodalomra semmi ok! A zenék mind-mind remekül illeszkednek a cselekménybe és a látottakba, Emma Stone és Ryan Gosling kettőse pedig zseniális a vásznon. Pótoljátok!

 

1. IGAZÁBÓL SZERELEM

Ehhez nem fűznénk hozzá túl sok mindent, inkább itt egy fontos tanács Billy bácsitól: „Ne vegyetek drogot. Legyetek popsztárok, és megkapjátok ingyen!”

 

+1: DEADPOOL

...ha értitek, mire gondolunk ;D

Kellemes szórakozást!

#CinemaKlub#valentin nap#deadpool#kaliforniai álom

Címlapról ajánljuk