CinemaKlub

Filmek, amik idén lettek 10 évesek

rtl.hurtl.hu

2018. július 21. 11:00

2008 egy remek év volt Hollywoodban, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy rengeteg mára klasszikussá vált film jött ki tíz évvel ezelőtt, például az RTL Klub ma esti meséje, a Wall-E.

WALL-E

10 évvel ezelőtt bizonyította a Pixar, hogy egy már-már tényleges dialógusok nélküli mese is csalhat könnyeket a szemünkbe. A WALL-E a mai napig az egyik legszerethetőbb animációs film, gyönyörű látványvilággal, fontos üzenettel, és gyönyörű szép történettel.

A sötét lovag

A Batman-film, ami már a bemutatásakor klasszikussá vált. Sokak szerint a valaha készült legjobb képregényfilm, ami ráadásul napjaink egyik legelismertebb rendezőjévé tette Christopher Nolant. Sajnos megjelenését tragédia övezte, mivel a Jokert alakító Heath Ledger nem sokkal a film elkészülte után öngyilkos lett, így a szerepéért járó Oscar-díjat már csupán posthumus kaphatta meg.

Mamma Mia

Bizony, ez az ABBA-dalokkal tarkított boldogságbomba is idén töltötte be az első X-et. Nem tagadjuk, mi imádtuk, pár nappal ezelőtt pedig a régóta emlegetett folytatást is megkaptuk.

Vasember

A film, ami mindent elindított. Szintén a héten debütált a Marvel Filmuniverzum kereken 20. mozija, a Hangya és a Darázs, ráadásul az elmúlt tíz év filmes eseményét, a Bosszúállók: Végtelen háborút is idén láthattuk. Furcsa belegondolni, hogy tíz év alatt mennyire a szívünkhez nőttek a Marvel szuperhősei, akik közül Vasember a mai napig az egyik legikonikusabb. Ráadásul 2008-as film mind máig az egyik legszórakoztatóbb darabja a Marvel repertoárjának.

Erőszakik

Egy újabb klasszikus, ami inkább szűkebb körökben vált ismerté. Martin McDonagh feketehumorral átszőtt drámája igazi kultuszfilm lett, forgatókönyvével begyűjtött egy Oscar-jelölést, és lehetőséget biztosított Colin Farellnek, hogy megmutassa, a komolyabb szerepek is remekül mennek neki.

Elrabolva

Ritkán kapunk igazán jó akciófilmeket, nem? Az Elrabolva 2008 egyik legizgalmasabb filmje, ami akciósztárrá avanzsálta Liam Neesont, ezzel pedig megszülte az idősödő akciósztárok trendjét. A két folytatás sajnos haloványabb minőségű lett, az elsőt azonban a mai napig szívesen nézzük újra.

Cloverfield

2008-ban titokzatos videók, weboldalak és képek lepték el az internetet, melyek mind a Cloverfield gerillamarketing-kampányának a részei voltak. A recept annyira bejött, hogy a found-footage stílusú katasztrófafilm univerzumába (eddig) további két alkotás is született, a 10 Cloverfield Lane és a The Cloverfield Paradox.

Képek: Tumblr
#CinemaKlub#batman#a sötét lovag#Erőszakik#mamma mia#vasember#10 éves#jubileum

Címlapról ajánljuk