CinemaKlub

Megőrülsz! Ő lesz a következő Joker!

rtl.hurtl.hu

2018. július 11. 16:14

Nincs több találgatás: a Warner Bros. hivatalosan is bejelentette, hogy Jack Nicholson, Heath Ledger és Jared Leto után ki alakítja majd a bűn bohóc hercegét!

Februárban adtuk hírül, hogy Leonardo DiCaprio mellett Joaquin Phoenix neve is felmerült, mint lehetséges Joker. Akkor még nem gondoltuk volna, hogy tényleg kettejük közül kerül ki Batman kultikus ellensége, de mégis így történt!

A Hollywood Reporter (akik a Star Wars klasszikus szereplőjének visszatéréséről is írtak) állítása szerint a Warner Bros. zöld utat adott a projektnek, és a film sztárja nem más lesz, mint Joaquin Phoenix!

A direktori teendőket Todd Phillips, a Starsky & Hutch (2004), a Másnaposok trilógia, és a Haverok fegyverben rendezője látja el, illetve a forgatókönyvbe is besegít majd Scott Silvernek (8 mérföld, A harcos). A sztoriról pedig egyelőre mindössze ennyit tudni:

"Egy ember felfedezése, akit a társadalom figyelmen kívül hagy - ami nemcsak tanulmány egy zseniális karakterről, hanem egy tágabb figyelemfelhívó történet is."

Megjelenési dátumról még nincs szó, de a forgatásokat már idén szeptemberben megkezdik - ha szerencsénk van, már jövőre láthatjuk a kész alkotást (amiben De Niro is felbukkanhat?)

A tervezett költségvetés 55 millió dollár körül mozog, ami jóval kevesebb, mint amennyiből a blockbusterek készülnek, de ne felejtsük, hogy itt egy különálló sztoriról van szó. Ennek köszönhetően viszont sokkal kísérletezőbb és sötétebb hangvételű lehet, mint amihez eddig szoktunk.

A Phoenix-féle Joker mellett egyébként készül egy másik különálló film is a bűn bohóc hercegéről, méghozzá Jared Leto-val a főszerepben. Tehát egy-két éven belül két Jokere is lesz a DC-nek, kíváncsian várjuk, mi sül ki mindebből...

A Warner Bros. egyébként ott lesz a július 19-én kezdődő San Diego Comic-Conon, ahol valószínűleg Aquamanre koncentrálnak majd, illetve némi Shazam! és Wonder Woman 2. anyagra is számíthatunk tőlük - de ki tudja, hátha csepegtetnek néhány infómorzsát Jokerről is!

Forrás: The Hollywood Reporter
#CinemaKlub#dc#joker#joaquin phoenix#képregény#főgonosz#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk