CinemaKlub

Íme, az a 6 film, ami felforgatta a világunkat 2017-ben!

Jenei BrigittaJenei Brigitta

2018. január 2. 14:19

Már javában benne vagyunk 2018-ban, és rengeteg jóság vár ránk idén is a mozikban, de nézzük, mikért voltunk annyira odáig tavaly. Próbáltuk a lehető legjobban leszűkíteni a listát, jöhet is a nosztalgia!

Ebben az évben volt aztán minden: dráma, ami miatt a 100-as zsepi sem volt elég, meglepően komor képregényfilm, sokkoló fordulatú thriller, Marvel-klasszikus, Nolan-féle csoda, szárnyaló soundtrackek és persze ikonok folytatásai is befigyeltek.

Nehéz lenne kiválasztani, hogy ezek közül melyik volt A Kedvencünk, de nem is kell, ez pont az a top 6 összeállítás, amelyek jól összekeverve tökéletes mozimaraton alapanyagok lehetnek.

Nézzük a CinemaKlub 6+1 kedvencét 2017-ből!

Oroszlán

Azóta ugyan nem mertük újra megnézni ezt a filmet, annyira kiszáradtak miatta a könnycsatornáink, de most pont eljött az ideje, hogy ismételjünk. Az elveszett indiai kisfiúról szóló történet, aki felnőttként nem bír az elveszett családja nélkül tova haladni az életében… és a keresésükre indul. Szívfacsaró, mégis nagyon szép történet.

Logan

Hugh Jackman utolsó Farkas-filmjével ért a csúcsra, hiszen ez a legjobb a sorozatból. Komor, és úgy tud valódi lenni, hogy mutánsokról szól a története. Logan most esendő hősként tér vissza hozzánk, oldalán X Prefesszorral (Patrci Stewart) és hiába szerettük eddig is a megtört karaktert, a készítők most tudták csak igazán elmélyíteni Farkast. Végre új világ nyílt meg, ahol a stúdiók be merik vállalni, hogy a sötétebb és komorabb mélységeket is a felszínre hozzák.

Tűnj el!

Mindenki mondta, hogy nézzük meg ezt a filmet, megtettük és most már mi is azt szajkózzuk: ezt a filmet látni kell! Egy egyszerű családi történetként indul a sztori: Rose bemutatja a barátját, Christ a szüleinek, arról azonban nem szól nekik, hogy fekete. A kezdeti zavar, túlzott kedveskedés azonban egy idő után átcsap valami eszméletlenül frusztrálóba… Próbálsz találgatni a főhőssel, hogy vajon mi is folyik itt a háttérben, de saját magadnak se mersz hinni… aztán jön a váratlan fordulat és elszabadul az őrület.

A galaxis őrzői 2.

James Gunn valószínűleg Star-Lordék legnagyobb rajongója a galaxisban, ez az első rész minden egyes részletében visszaköszönt, és – ugyan picit halványabban – ez a második fejezetben is folytatódott. Tovább épültek a karakterek, folyt a könnyünk a nevetéstől, tágult a világ és a csapat is egyre jobban összenőtt. A kaland mellé persze megkaptuk a következő mixtape-ünket is – a Fleetwood Mac-től a The Chain azóta is a himnuszunk –, úgyhogy köszönjük szépen Mr. Gunn, ezt is szerettük.

Baby Driver

Edgart Wright filmjéről sokan hihetnék azt, hogy egy Szállítót majmoló mozi – Jason Statham nélkül –, de senkit se tévesszen meg az utakon száguldozó Ansel Elgort, ez a film teljesen másról szól. Egy akciófilm, ami olyan erősen ragaszkodik a soundtrackjéhez, hogy minden egyes jelenet ritmusát – a vágásokat – a dalok diktálják. Elgort-on eközben már most látszódik, hogy jó választásokkal, egy késői Ryan Gosling is lehet belőle.

Dunkirk

Látványorgazmus. A nagybetűs. Amire még Hans Zimmer is rá pakolt jó pár lapáttal. Megsüketültünk a gyönyörtől, előre görnyedtünk az idegtől és ismét fejet hajtottunk Chris Nolan előtt. Ez a film beváltotta a várakozásainkat, és hiába hisszük azt, hogy egy történelmi filmet nem lehet megcsavarni és „nolanesíteni”, jelentjük: lehet! Imádtuk!

Szárnyas fejvadász 2.

1982-ben Ridley Scott egy igazi klasszikust alkotott, ami azóta is legendaként lebeg a sci-fi filmek körében. Most Denis Villeneuve kapta meg a lehetőséget, hogy megcsinálja a lehetetlent: egy méltó folytatást. Ryan Gosling és Harrison Ford duója azonban mindent felülmúlt idén, a rendező nemcsak látványban, de történetben is képes volt felülmúlni az első részt. Egy lassú folyású, mégis hihetetlenül fontos kérdéseket feszegető epikus alkotás ez, amiben újra kiderül: Gosling korunk egyik nagy tehetsége!

#CinemaKlub#2017#top 6#Kedvencek#oroszlán#logan#a galaxis őrzői 2#dunkirk#szárnyas fejvadász 2

Címlapról ajánljuk